Valentino Rossi vjeruje kako će Yamaha trebati još jednu sezonu za vratiti svoj stari sjaj, ukoliko uskoro ne riješe probleme s elektronikom.

Oba Yamahina tvornička vozača, Rossi i Vinales pretrpjeli su još jedan težak trkaći vikend u Jerezu. Kvalificirali su se na 10. i 11. mjesto i takav ritam držali gotovo cijelu utrku, a nešto svjetliji rezultat im je donio pad trojice iz vrha.

Rossi je tako došao do petog mjesta i tempo mu je bio bolji nego prošle godine, ali i dalje da Lorenzo, Dovizioso i Pedrosa nisu pali, Doktor tvrdi da je osmo mjesto bilo njegov gornji limit.

“Doći do petog mjesta nakon ovakvog vikenda je vrlo pozitivno tako da se osjećam sretnim, ali nije dobra vijest da nakon ovakve utrke budemo sretni zbog naše tehničke situacije.”, rekao je Rossi.

“Istina da sve ovisi od staze do staze, da nam neke odgovaraju više, a neke manje. Vrlo je jasno da moramo raditi na motociklu i istina je da nam treba još vremena. Yamaha se treba potruditi da to vrijeme bude što kraće kako ne bi trebali još jednu sezonu, najmanje!”, objašnjava.

Na upit je li problem motocikl samo po sebi, Rossi je odgovorio: “25 posto je zbog mehanike i 75 posto zbog elektronike”.

“Šteta je što je ostatak motocikla ove godine jako dobar, a elektronika koči, i nadam se da Yamaha daje sve od sebe da riješi problem što je prije moguće”, nastavlja.

“Ono što ja razumijem je to da za taj posao treba vremena. To je loša vijest, ali dobra vijest je da u svakom slučaju moramo raditi na crnoj kutiji.”

“Dakle, problem trebate započeti rješavati. Kada počnete trebate vrijeme, ali dok ne započnete, utrke, mjeseci, prvenstva prolaze, ali isti problem ostaje”, zaključuje Rossi.