Rossi: Utrka u Le Mansu od velike važnosti za nastavak sezone!

Valentino Rossi je na prošloj utrci u španjolskom Jerezu zauzeo razočaravajuće deseto mjesto zbog problema s prednjom gumom na užarenom asfaltu. Ipak je uspio održati vodstvo u bodovnom poretku i s blagom prednošću dolazi na legendarni Le Mans.

Još uvijek postoji prostor za napredak talijanskog Doctora, a on želi biti konkurentan na VN Francuske. Priliku vidi u novom asfaltu koji je trenutno svim vozačima nepoznanica što mu predstavlja dodatni izazov, kao i vrijeme koje je u Le Mansu uvijek nepredvidljivo.

Šansa za kišu je tridesetak posto za vikend, ali unatoč Rossijevim iznimnim vještinama vožnje po mokrom, on se nada vožnji po suhim uvjetima.

“Nakon poteškoća u Jerezu, Velika nagrada Francuske će biti vrlo važna! Istina je da smo još uvijek vodeći u poretku, i to je lijepo za nas, ali moramo poboljšati motocikl da bi ostali konkurentni. Test u Jerezu je bio jako važan i pozitivan. Razumjeli smo neke nove stvari i došli do poboljšanja. Sada moramo raditi od prvog treninga u Le Mansu i truditi se da odmah budemo konkurentni”, kazao je Rossi.

“Utisak i osjećaj su pozitivni i želim se vratiti radu i razvoju motocikla! Nadam se da će vremenski uvjeti biti dobri jer moramo odraditi kilometražu u suhim uvjetima”, zaključio je Rossi.

Kakva sve poboljšanja donosi Yamaha u Le Mans možemo samo nagađati dok ne počmu kvalifikacije i utrka te ne pokažu sve karte.

Legenda sporta Rossi će bez obzira na novu podlogu i vremenske uvjete zasigurno dati sve od sebe da majstorskom vožnjom impresionira brojne poklonike u nadolazećem MotoGP vikendu.