Rossi: Produžio sam ugovor da izbjegnem povratak u stilu Schumija

rossi

Valentino Rossi je odabrao produženje ugovora kako bi izbjegao mogući povratak u stilu Michaela Schumachera.

Yamaha je jučer objavila kako su produžili suradnju s 39-godišnjim Talijanom još dvije sezone, do kraja 2020. godine.

Sedmerostruki prvak kraljevske klase je dao do znanja kako je svjestan moguće blijeđe forme i manjka kompetitivnosti za mlađim kolegama.

Legendarnog Doktora muči misao kako bi zažalio ako se povuče prerano. Kao primjer je naveo Schumachera koji je napustio F1 na kraju 2006. pa se vratio 2010. godine.

“Vidio sam odlične vozače kad prestanu na vrhuncu karijere, poput Schumachera, Maxa Biaggija ili Troya Baylissa”, započinje Rossi.

“Schumacher i Bayliss su se vratili na stazu nakon nekoliko godina mirovine. Stoga sam se odlučio baviti utrkama do kraja. Ne želim kalkulirati u budućnosti i mogu li obaviti još dvije sezone”, objašnjava.

vinales rossi

“Postoji rizik da postanem manje kompetitivan, ali ako pratite takvu logiku, onda sam se trebao povući već prije šest-sedam godina”.

Upitan je li razmišljao o jednosezonskom ugovoru s Yamahom, Rossi je odgovorio: “Da, bilo je priče i o tome, ali uvijek moraš imat na umu dvije godine zbog ravnoteže s ugovorima ostalih vozača”.

“Ako već potpisujete, morate biti spremni za naredne dvije godine i ostati u liniji s ostalim top vozačima”.

Rossijev novi ugovor znači da će Doktor biti u MotoGP-u do 41. godine, a Talijan iz Tavulija vjeruje kako će to biti poruka i ostalim vozačima da prate njegove korake ako ostanu zdravi i motivirani.

“Mislim da sam jedan od prvih koji će se utrkivati u četrdesetima. Također vjerujem da bi i ostali mogli biti u top formi u četrdesetoj”.

“Fizički možeš, ako si snažan. Ostalo je stvar motivacije i života. Ako želite nastaviti, zasigurno i možete”, zaključio je Doktor.