Valentino Rossi tvrdi da nije zabrinut zbog toga što su tvorničku momčad porazila oba vozača satelitskog tima Tech3 Yamahe, unatoč činjenici što koriste prošlogodišnje motocikle.

U posljednje tri utrke, najbolji vozač Tech 3 Yamahe Jonas Folger je dvaput završio ispred Yamahinih tvorničkih vozača Valentina Rossija i Mavericka Vinalesa.

U Barceloni su se vidjeli pravi problemi za tvorničku Yamahu. Vinales i Rossi su se borili za posljednje bodove u utrci zbog velike potrošnje guma na abrazivnoj podlozi. Potom je Yamaha uvela novu šasiju koja je zasjala u Assenu i Rossi je došao do svoje prve ovosezonske pobjede.

Unatoč tome što nije uspio parirati Folgeru u Njemačkoj, Rossi kaže da je opušten u vezi situacije s Tech 3 vozačima te da svoj uspjeh traži u kvaliteti nastupa, a ne na bilo kakvu prednost prošlogodišnje Yamahe.

“Mislim da ove sezone Tech 3 vozači pokazuju jako dobar osjećaj s inačicom motocikla iz 2016. godine”, kazao je. “Također pokazuju da su i dobri vozači!”

“Oni su jako brzi, a da su na sjajnom putu, dokazali su u Le Mansu (Zarco) i u Njemačkoj (Folger). Oni su uvijek u stanju da budu brzi, a pritom sačuvaju stražnju gumu. Vozači čine razliku i moramo im čestitati na tome”, dodao je talijanska legenda.

Na pitanje zabrinjava li ga činjenica da gubi utrke od satelitskog tima, Rossi odgovara:” Ne, sretan sam jer da nemamo novu šasiju, izgledali bismo kao u Jerezu ili Barceloni. Dakle, sad smo na dobrom putu”, nastavio je Rossi.

“Kao što sam rekao, moramo se truditi i biti ispred satelitske momčadi, ali s druge strane u prvenstvu već i jesmo ispred. U devet utrka smo ostvarili više bodova od njih.”

“Mi smo tvornička momčad i tvornički vozači, a svi se proizvođači pokušavaju poboljšati. Ako posustanu, onda su gotovi”, zaključio je Rossi.