Valentino Rossi kaže da je treće mjesto na otvaranju sezone u Katru samo odgovor svima koji tvrde da je prestar za nedavno potpisani dvogodišnji ugovor s Yamahom.

Doktor ima 39 godina, a za Yamahu će voziti najmanje do 2020. kada će navršiti 41 godinu.

Nakon ne tako sjajnog osmog mjesta u kvalifikacijama, Rossi je tijekom utrke pokazao svoje znanje i sposobnosti probojem i plasmanom na treće mjesto s manje od sekunde zaostatka za Marquezom i Doviziosom.

Talijan je rekao da još uvijek ima sve što je potrebno da bude u gornjem dijelu poretka iako je ušao u četrdesetu godinu.

“Iskreno, ove stvari me više ne zanimaju. Počeo sam ih ignorirati još prije deset godina”, rekao je.

“Sada kada su aktualne vijesti oko obnove ugovora, u redu je ako netko kaže da sam prestar. Međutim, bitno je ono što se događa na stazi. Vjerujem i znam da mogu biti brz.”

“Najveći problem kod starenja je fizičko stanje, ali znam da treniram puno više nego prije 10 godina tako da mogu biti brz do kraja!”

“Toliko osjećaja imam kada vozim motocikl i često su to dobri osjećaji. Pa ako sve sastavim zajedno kako treba, mogu biti ispred svih”, dodaje Rossi.

Valentino napominje kako je podij također dokaz koliko se Yamaha poboljšala od kraja prošle sezone kada su vozači Tech3 Yamahe često završavali utrke ispred tvorničkih vozača.

“Nedostajalo je malo za pobjedu, ali svejedno, ovo je dobar početak prvenstva”, nastavlja Rossi.

“Prošle godine su Ducati i Honda imali više problema, no od sredine sezone su bili jaki i sada su pa mislim da smo mi napravili veliki korak naprijed.”

“Prvi cilj ove godine je da se ne ponove Jerez i Barcelona iz prošle sezone gdje smo proveli vikende s lošim rezultatima bez ikakvog razumijevanja.”

“Došli smo u pozitivna područja, ali još uvijek se trebamo truditi i biti još konkurentniji”, zaključuje Il Dottore.