Yamahin vozač Valentino Rossi osjeća da je njegov pad u završnom dijelu utrke posljedica ranije pogreške. Priznaje da ne razumije razlog pada.

Rossi se borio u završnici utrke za pobjedu s timskim kolegom Maverickom Vinalesom te ga pretekao u predzadnjem krugu. Izgledalo je kao da znamo novog pobjednika.

No, Vinales je ostao uz Rossija do trenutka kad je potonji otišao preširoko u Garage Vert zavoju i na taj način dopustio timskom kolegi da preuzme prvo mjesto. Doktor je potom započeo ludu jurnjavu za kolegom i pao samo pet zavoja do kraja.

“U zadnjem krugu sam pogriješio pa me Maverick prestigao, ali znao sam da imam još jednu priliku jer sam mu ostao jako blizu”, prisjeća se Rossi.

“Pokušao sam ostati uz njega jer sam u četvrtom sektoru bio dobar. Iskreno, što se točno dogodilo u nesreći ne razumijem. Obično morate paziti na prednji kraj, ali ja sam izgubio stražnji”.

“Kad padneš, u svakom slučaju si negdje pogriješio i tako stvari idu. Velika je šteta vratiti se kući s nula bodova”, dodaje Rossi.

Na trenutak prve greške u Garage Vertu, Rossi je rekao: “Možda sam ušao koji kilometar prebrzo, ali i to je bilo dovoljno jer sam izgubio motocikl na kočenju i zatim otišao preširoko”.

“Dakle ovo je bila velika pogreška, jer je ona druga (pad) posljedica ove prve”.

Rossi nastavlja: “U srž provjeravamo sve podatke. Osjećao sam se jakim u zadnjem sektoru i ne osjećam se u potpunosti kriv, ali izgubio sam zadnji kraj pa se nešto zasigurno dogodilo. Napravio sam neku pogrešku zbog koje sam pao”.

Rossi priznaje da mu je bilo jako teško prihvatiti pad jer je osjećao pobjedu: “Sada se osjećam uznemireno jer je utrka bila savršena”, kazao je. “Teško je bilo i Mavericku jer nam je ostao samo posljedni dio staze, a tu sam bio veoma jak”.

“Mislio sam još je samo pet zavoja do pobjede i u ključnom trenutku sam pogriješio”, zaključio je famozni “Dottore”.