Valentino Rossi je optimističan oko produljenja ugovora s Yamahom. Naime, sadašnji mu istječe krajem ove godine i ako dođe do novoga produljenja, bit će samo na jednu sezonu.

38-godišnji Talijan je ponovio svoje prethodne tvrdnje kako želi odvoziti prvih nekoliko utrka sezone pa tek onda donijeti odluku o svojoj budućnosti, ali također kaže da je već pozitivan oko potpisivanja novog ugovora.

“Obično uvijek govorimo o dvije sezone, ali sada može biti i samo jedna, Yamaha je otvorena za sve opcije. Zajedno ćemo razmisliti i odlučiti hoće li to biti jedna ili dvije sezone”, rekao je Rossi.

“Želim pričekati prije novog potpisa, posebno želim vidjeti situaciju na testovima i prve tri utrke sezone.”

“Spremni smo i mislim da ne trebamo puno raspravljati o ugovoru, stoga smo vrlo pozitivni i optimistični. Nismo u žurbi i mislim da ćemo puno više moći reći nakon testnih dana”, nastavlja.

Motivacija kao prepreka

rossi

Rossi je rekao da je glavna stvar koja će donijeti presudu o odluci njegova motivacija za nastavak.

“Stvar je u tome da moram odlučiti jesam li još uvijek tu. Imam li dovoljno motiva dati 100 %, držati visoku koncentraciju i trenirati svaki dan. Možda bih radije ostao kod kuće i gledao utrke na televiziji ili radio s mladim vozačima. To je odluka koju moram napraviti želim li nastaviti ili ne”, objašnjava Doktor.

Nakon postsezonskog testa u Valenciji, Yamaha je napravila i jedan privatni test u Sepangu gdje su usporedili šasiju iz 2016. i 2017. godine te su pronašli rješenje najvećeg problema prošle sezone, a to je pretjerano trošenje guma.

“Valencija, a posebno Sepang su bili važni testovi jer smo se mogli koncentrirati na bitno te usporediti aktualni i prošlogodišnji motocikl, ali također i sasvim novu šasiju”.

“Sretan sam što i Maverick i ja imamo istu ideju i mislim da imamo dobre informacije za daljnji razvoj. Sada moramo vidjeti možemo li dobiti bolji osjećaj.”

“Mislim da će prvi test biti važan jer kod prvog testa na starom motociklu se nisam osjećao ugodno pa sam vrlo znatiželjan kakav će novi motocikl pružiti osjećaj u Sepangu”, zaključio je Il Dottore.