Valentino Rossi kaže da prvo želi vidjeti kako nove Michelinove gume reagiraju na novi sloj asfalta na Termas de Rio Hondu prije ikakvih predviđanja. Stručnjaci drže kako je Yamaha favorit ovog vikenda.

Prošle godine je Yamaha apsolutno izdominirala u Argentini. Vinales je osvojio prvo mjesto, Rossi drugo, a oba satelitska vozača Tech3 su zaokružili prvu šestorku.

Iako je Yamaha prošle godine započela strelovito, završili su s jednom od svojih najgorih sezona modernog MotoGP-a gdje su im šasija i elektronika zadavali najviše problema i poteškoća.

No preko zime Japanci su se bacili na posao tako da je Doktor ponovno bio konkurentan u Katru neposredno nakon što je potpisao novi dvogodišnji ugovor.

Iako Rossi ima razloga za optimizam u Argentini jer je u prošle tri godine jednom pobijedio i dva puta bio drugi, svejedno ima rezerviran pristup predviđanjima dok ne obavi sve testove s novim gumama na novom asfaltu.

“Od prve godine otkad sam došao ovdje volim ovu stazu jer je zanimljiva, traži tehniku i vrlo je protočna što inače odgovara našem motociklu. To najviše ovisi o skladu između guma i asfalta. To čini veću razliku od samoga motora [pogonske jedinice]”, rekao je Rossi.

Talijan također vidi koliko su se Honda i Ducati poboljšali tijekom zimske stanke tako da sada očekuje još veću borbu između tri vodeće momčadi.

“Vidjet ćemo kako će se vikend odvijati za naš tim. Prošle godine smo završili prvi i drugi. A sada je situacija malo drugačija jer su i Ducati i Honda dosta jači u odnosu na prošlu godinu.”

“Mislim da ćemo imati teži posao, ali najprije je važno vidjeti kako se motocikl ponaša s novim gumama na novom asfaltu. Nadam se da ćemo biti konkurentni”, zaključuje Rossi.