Valentino Rossi priznaje kako je razočaran svojim zaostatkom za Marquezom na VN Argentine, iako je postigao svoj najbolji rezultat od srpnja prošle godine.

Rossi je gotovo tijekom cijele utrke vodio borbu s Andreom Doviziosom za drugo mjesto, a u posljednjem je krugu izišao kao pobjednik talijanskog dvoboja. Završio je utrku kao drugoplasirani s nešto manje od 10 sekundi zaostatka za Marquezom.

Iako je Doktor rekao da je vozio kao u mladim danima, i dalje je ostao pomalo nesiguran u mogućnost da ozbiljnije zaprijeti trenutačnom prvaku.

“Sretan sam što sam treći u prvenstvu iza Marca i Dovija, koji su favoriti, ali mislim da moramo poduzeti neke stvari u utrkama”, rekao je Rossi koji trenutno zaostaje 14 bodova za Marquezom.

“Imamo dobru ekipu u Yamahi i radimo naporno, ali izazov je vrlo težak. Njih dvojica [Marquez i Dovizioso] sigurno ostaju favoriti pa moramo raditi sve što je potrebno kako bismo bili konkurentni i u mogućnosti za borbu.”

“A možda i biti malo bliže Marquezu, jer završiti 10 sekundi iza je ogroman zaostatak. Radije bih bio samo tri sekunde iza i da ga ponekad mogu vidjeti ispred”, zaključuje Rossi.