Valentino Rossi kaže kako je poražavajuće što je ostao bez pobjede. Talijanski as  navodi da se radi o njegovoj prvoj pogreški ove sezone.

Rossi je izvrsnim startom preuzeo vodstvo utrke i vodio punih 16 krugova. Sreća je trajala do pada u prvom zavoju dok se nalazio pod pritiskom uvijek borbeno raspoloženog Marca Marqueza.

Da je Doktor izdržao, ili bolje rečeno njegova stražnja guma do kraja, to bi bila prva pobjeda nakon Assena prošle sezone, odnosno prekinuo bi post dug 28 utrka.

Rossi je završio kao 18. što znači da je ovo tek drugi puta ove godine da nije uspio osvojiti bodove. Prvi puta je imao kontroverzan sukob s Marquezom u Argentini, kada je završio kao 19.

“Moramo reći da je ovo moja prva pogreška u sezoni, jer sam uvijek dolazio do kraja, osim u Argentini. Možda je ovo bio najgori trenutak za pogrešku. Uništen sam zbog pada”, rekao je Rossi.

“S druge strane sam sretan jer sam živio san 15 krugova, a nakon pobjede moga brata [Luca Marini, Moto2], mogao je ovo biti veliki dan, ali tako je kako je.”

“S jedne strane jako sam sretan zbog utrke jer je bila najbolja utrka sezone za mene, a valja naglasiti vrlo teške uvjete i tešku stazu za nas. Ovo je vrlo važno.”

“S druge strane velika je šteta. Jako sam razočaran zbog pogreške i da nakon ovakve utrke odlazim kući s nula bodova je jako frustrirajuće”, objašnjava.

Rossi nije znao točno objasniti nesreću, ali je rekao da je stražnja guma proklizala i izazvala pad, a ne prednja.

“Ne znam, moramo sve provjeriti. Sigurno je da sam pritiskao, ali na isti sam način pritiskao 15 krugova”, nastavlja.

“Kada dodirnem gas, stražnji kraj prokliže i ovo nisam očekivao jer inače više se brinem za prednji kraj. Bio sam na rubu, stražnji kraj je proklizao puno i motocikl se spustio na pod”, zaključuje Doktor.