Valentino Rossi je zamjerio aktualnom prvaku Marcu Marquezu izazivanje incidenta i prozvao ga kao uništavača sporta.

Rossi i Marquez imaju povijest kompliciranog odnosa koji je rezultat više sezona borbe u vrhu i nekoliko kontroverznih incidenata.

Situacija je ponovno eskalirala pred kraj utrke kad je Marquez u svom naletu pokupio Rossija i prouzrokovao mu pad.

Španjolac je dobio 30 sekundi kaznu zbog koje nije osvojio bodove, dok ljutiti Rossi nakon utrke nije želio prihvatiti ispriku od mlađeg suparnika.

“Ovo je jako loša situacija jer nam uništava sport. Jednostavno, on nema poštovanja prema suparnicima, nikad!”, kazao je Rossi.

“Kad idete 300 km/h, moraš imati poštovanja prema suparniku. Moraš biti jak i izvlačiti maksimum, ali ne činiti stvari kao ove”, nastavio je Doktor.

Rossi kaže da je Marquez utrku vozio preagresivno i većprije izazvao sličan incident s Aprilijinim Aleixom Espargarom.

“Od petka ujutro, učinio je incident s Vinalesom i Doviziosom. Potom je u subotu slično učinio meni, a danas je u utrci išao ravno na četiri vozača!”, dodaje Rossi.

“Ako se nastavit igrati po ovim pravilima, podignut će razinu opasnosti na visoku razinu jer ako i ostali počnu ovako voziti, bez poštovanja prema suparnicima, ovo je opasan sport i jako se loše stvari mogu završiti”, objasnio je veteran MotoGP-a.

Rossi i Yamaha su uputili notu trkaćoj direkciji u kojima stoji da su trebali preuzeti odgovornost i spriječiti Marquezu ovakvo ponašanje.

“Doista se bojim kad sam na stazi s Marquezom. Bojao sam se danas i kad sam vidio njegovo ime na zaslonu jer moraš misliti i nadati se da neće doći do sudara”.