Valentino Rossi kaže da je Ducatijeva brzina u kvalifikacijskim uvjetima na testu u Sepangu bila nevjerojatna. Veteran je pak pronašao tračak nade za Yamahu u simulaciji utrke.

Devetorostruki MotoGP prvak se čudio brzini Ducatijevih vozača koji su zauzeli top 4 mjesta i neslužbeno oborili rekord kruga s vremenom 1:58.239 u zadnjem danu prve runde testa.

Rossi je na konačnoj listi posljednjeg dana zauzeo tek 10. mjesto, s preko sekundu zaostatka za novim tvorničkim vozačem Ducatija Danilom Petruccijem.

“Ducati je zadržao impresivnu brzinu u jednom krugu, ali osjećam da se i Yamaha poboljšala u uvjetima utrke”, govori Rossi.

“Ducati je u napadu vremena zaista nevjerojatan. Nedostajao je i Marquez u tom miksu zbog ozljede ramena, a mi smo imali poteškoća u vrućem krugu”, nastavlja.

“Oko brzine u utrci, izgleda da smo bliže. Trenutno sam blago zabrinut jer da se utrkujemo sutra, mislim da se ne bi mogli nositi s njima. Moramo se unaprijediti na nekim područjima”, objašnjava.

“Za prvi test nije bilo loše. Katar je za 10 dana i mislim da ćemo dotad dobiti nešto novo. Radi se o drugačijoj stazi s drugačijim uvjetima pa će biti zanimljivo istražiti neke stvari”, dodaje.

Yamaha se u protekle dvije sezone nije mogla značajnije boriti s Hondom Marca Marqueza ni Ducatijevim dvojcem Dovizioso-Lorenzo. Prijetnju im je zadavao i Johan Zarco na godinu starijoj Yamahi. Osjećali su se izgubljeno dosta vremena i glavna zadatak Yamahinih inženjera ove zime je bio povratak na pravi smjer.

Ubrzanje i snaga su bila glavne stavke za Valentina Rossija koje Yamaha treba popraviti za hvatanje rivala.

“Radili smo, unaprijedili neke stvari, ali oko jedne stvar moramo naročito poraditi – karakteristici motora prilikom akceleracije. Mislim da tu još gubimo”.

“Puno smo očekivali, ali nažalost nismo dobili što smo priželjkivali. Ipak je prvi test i ima stvari koje ćemo popraviti do početka sezona. Očekuje nas puno posla jer je razlika poprilična”, zaključio je Doktor.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.