Valentino Rossi vjeruje kako još uvijek nema dovoljno brzine za borbu za naslov prvaka, iako je u Mugellu osvojio treće postolje sezone i drži drugo mjesto u ukupnom poretku.

Rossi je startao s Pole pozicije, no vrlo brzo je pao u poretku za nekoliko mjesta da bi se na kraju uspio oduprijeti napadima Andree Iannonea te završiti kao treći.

Marc Marquez je pao i uspio nastaviti utrku, no nije uspio doći do bodova tako da se velika razlika između njega i trenutno drugog Rossija istopila na 23 boda.

No unatoč vrlo dobroj izvedbi i borbi kroz cijelu utrku s ostalim vozačima, Doktor kaže kako Yamaha još uvijek nema brzinu s kojom bi se mogao boriti za desetu titulu.

Upitan bi li se mogao boriti za prvenstvo do posljednje utrke, Rossi odgovara: “I ne baš. Ako se želimo boriti za prvenstvo, moramo biti brži.”

“Ako pogledate trenutni poredak, 23 boda nije puno. Ja i cijeli tim ćemo dati maksimum, ali u ovome trenutku nisam dovoljno brz za osvojiti prvenstvo.”

“S mehaničke strane smo uspjeli poboljšati ravnotežu motocikla i s novim stvarima možemo biti jako brzi u kvalifikacijama i na početku utrke kada imamo dovoljno ‘gripa’ [prianjanja]”, objašnjava.

“Iskreno, bio je ovo dobar vikend. Nisam očekivao Pole poziciju. Nadao sam se pobjedničkom postolju, ali nisam bio siguran hoću li uspjeti.”

“No što se tiče utrke, pogotovo za drugi dio kada gume krenu slabiti, trpimo puno više u usporedbi s Hondom i Ducatijem.”

“Moramo raditi na različitim područjima za poboljšanje tih dijelova. Za mene osobno problemi su vrlo jasni, a sada Yamaha mora raditi i pokušati se poboljšati”, zaključuje Rossi.