Devetorostruki svjetski prvak Valentino Rossi ovog vikenda postaje prvi MotoGP vozač koji će startati 300-tu veliku nagradu.

Vozač iz Tavullija, živuća legenda ili jednostavno The Doctor, nakon mnogo srušenih rekorda tijekom svoje karijere, ovoga će se vikenda još jednom upisati u povijest kao jedini vozač koji je ostvario 300 startova premjerne klase.

Svoju prvu GP pobjedu Rossi je ostvario baš na VN Britanje 2000. godine kad se vozilo u Donington Parku. Na toj je utrci Dottore startao iz drugog reda i ubrzo prešao u vodstvo koje je zadržao do samoga kraja.

Rossi je prvu pobjedu u Silverstonu odnio 2015. godine, gdje je u kišnim uvjetima Doktor opravdao svoj nadimak i nenadmašivom brzinom ostavio sve iza sebe.

“Idemo u Silverstone nakon dana testiranja u Misanu i odmah želim na stazu kako bismo saznali jesmo li pronašli pozitivna rješenja za poboljšanje motocikla”, rekao je Valentino.

Nakon nešto težih utrka u drugom dijelu prve polovice sezone, misija je i dalje ista, osvojiti što više bodova i biti konzistentan kako bi se otvorila prilika za osvajanje i desete titule.

“Silverstone je vrlo zabavna i lijepa staza, ali i vrlo zahtjevna!”

“Ova staza je vrlo duga i ima toliko promjena smjera pri velikim brzinama. Važno je napraviti savršene postavke motocikla za nagla kočenja i brze zavoje. To je zaista lijepa pjesma za mene i moj stil vožnje. Želim napraviti dobar vikend i boriti se za postolje”, zaključio je Rossi.