Alex Rins i Aleix Espargaro su potvrdili produženje ugovora sa svojim poslodavcima Suzukijem i Aprilijom iduće dvije sezone.

Perspektivni mladi Španjolac Alex Rins je bio na korak do potpisa već nakon osvojenog postolja u Argentini. Iako je pao u naredne dvije utrke u Teksasu i Jerezu, japanski poslodavac vjeruje u njegove vještine i potencijal.

Nakon što je Suzuki napustio Maverick Vinales, Suzuki se odlučio za tadašnju Moto2 zvijezdu Rinsa. Iako je teško započeo kampanju na Suzukiju zbog ozljeda zbog kojih je propustio testiranja i prvi dio prošle sezone, vrlo brzo se uhodao i opravdao povjerenje.

Rins je oduševljen novim ugovorom jer je od Moto2 dana imao u vidu Suzuki.

“Suzuki mi je uvijek izgledao kao interesantan projekt svijetle budućnosti. Debi prošle godine je bio kompliciran zbog ozljede leđa na testu u Valenciji 2016., a potom sam ozljedio nožni zglob i na kraju slomio ruku u Austinu”, govori Rins.

“Znači, nakon samo dvije utrke sam prošao kroz vrlo teške trenutke, kao i momčad. Bez obzira, uvijek sam njegovao privrženost i podršku Suzukijevom timu”, dodaje.

“Uspjeli smo preokrenuti situaciju strpljivom igrom, teškim radom i konzistentnošću. Zato smo i uspjeli osvojiti uzastopne podijske plasmane u jakoj konkurenciji. Bez obzira na dobre ili loše rezultate, raspoloženje u momčadi je uvijek bilo pozitivno”, objašnjava Rins.

“Projekt je fantastično postavljen i u potpunosti vjerujem u mogućnosti, razvoj i poboljšanja te sam siguran kako tim cilja na velike rezultate. Sada samo moramo nastaviti raditi i vidjeti što nas očekuje”, zaključio je.

aleix espargaro

A. Espargaro: Napokon imam stabilnost

Ostanak Aleixa Espargara u Apriliji je garancija kontinuiteta projekta mlade talijanske MotoGP momčadi.

S Espargarom imaju najbitniju stavku s nastavkom razvoja svog RS-GP prototipa.

“Po prvi put u svojoj karijeri imam stabilnost i ovo je bitno da nastavimo s poboljšanjem i zajedničkim rastom”, govori Aleix.

“Imam jedan cilj, a to je osvajanje plasmana na podiju s RS-GP. To želim kao i cijeli Aprilijin MotoGP tim i nastavit ćemo davati 100% od sebe da uspijemo”, zaključio je Espargaro.