Nedugo nakon što je Red Bull obznanio kako ih na kraju sezone napušta Daniel Ricciardo, Renault je najavio dolazak Australca uz bok Nici Hulkenbergu.

Nakon što se Renault 2016. vratio u F1 kao tvornička momčad, imali su na umu da će se boriti za naslov jednoga dana.

Boljeg čovjeka za tu misiju od Daniela Ricciarda nisu mogli dobiti: “Renault je odlučio ponovno u borbu za naslov svjetkog F1 prvaka. Potpis s Danielom Ricciardom je unikatna prilika koju Renault nije smio propustiti”, govori predsjednik Renault Sporta Jerome Stoll.

Ricciardo još tokom zime nije želio puno žuriti oko odluke što se tiče njegove budućnosti jer ulazi u najzreliji dio karijere.

“Ovo je bila jedna od mojih najtežih odluka u karijeri, ali mislim da je došlo vrijeme za nešto svježe i novi izazov”, govori Ricciardo.

“Shvaćam da još ima toga ispred Renaulta kako bi ostvarili krajnji cilj, ali zaista sam impresioniran njihovim razvojem u samo dvije godine. Znam da je Renault uvijek kad-tad pobijedio u sportu. Nadam se da ću im pomoći na tom putu, na stazi i van nje”, govori Ricciardo.

Potpisa s cijenjenim Australcem se dotakao i šef momčadi Cyril Abiteboul: “Danielov potpis je znak želje i napretka s kojim se krećemo prema vrhušci sporta”.

“Ovo je priznanje momčadi za sav rad u protekle dvije i pol sezone. Daniel je nedvojbeni talent i karizmatičan vozač. To je velik bonus za našu momčad. Morati ćemo mu uzvratiti povjerenje s najboljim bolidom”, dodaje Abiteboul.

“Pozdravljamo njegov dolazak u nap rastući tim u 2019. s velikim ponosom, ali i poniznošću”, zaključio je šef momčadi.

S obzirom da Nico Hulkenberg definitivno ostaje u Renaultu, mjesto gubi Carlos Sainz koji će se najvjerojatnije vratiti na mjesto zločina, uz bok kolegi iz juniorskih dana, Maxu Verstappenu.