Daniel Ricciardo je izjavio kako će novi ugovor biti finaliziran na kraju ljetne stanke prije VN Belgije.

Ricciardo još nema potpisan ugovor, a cijelu sezonu je upravo on bio središte špekulacija, bilo da ga se smještalo u kokpit Ferrarija ili Mercedesa.

Na kraju će se morati pomiriti s još kojom sezonom u Red Bullu jer su mjesta u Mercedesu popunjena, a popularni Ricci više ne slovi kao favorit za mjesto u Ferrariju kojem se nadao.

Ricciardo je ispao iz igre za Ferrarijevo sjedište nakon što su veteran Raikkonen, a naročito polaznik Ferrarijeve akademije Charles Leclerc podignuli formu. Scuderia uz to taktizira i ne bi željeli dva vozača u izravnom obračunu za naslov.

“Ugovor će definitivno biti završen do kraja ljetne stanke. Ne znam hoću li tamo objaviti jer smo još u procesu finih podešavanja. Zasad je sve dobro i čut ćete uskoro više”, govori Ricci.

Iako je ove sezone pobijedio dvaput, sezona mu je naružena zbog čestih kvarova bolida. Trenutno je peti u vozačkom poretku s 13 bodova prednosti ispred momčadskog kolege Maxa Verstappena koji već ima ugovor s Red Bullom do kraja 2020. godine.

Austrijska momčad od iduće sezone prelazi na Hondine motore koji se pokazuju sve jačim i pouzdanijim. Hoće li to biti dovoljno za napad na vodeću dvojku ili samo za očuvanje solidnog trećeg mjesta, vidjet ćemo tek dogodine.