Daniel Ricciardo očekuje da će u dogovoru s timom dobiti kaznena mjesta za start utrke na VN Italije kako bi maksimizirao svoj učinak u Singapuru.

Red Bull je već predvidio da će Max Verstappen dobiti startna kaznena mjesta u Monzi nakon kvara motora u Belgiji.

Ricciardo i Verstapen su u Belgiji nastupili s četvrtim IC motorom (s unutrašnjim izgaranjem) što znači da svaki sljedeći donosi kaznu. Ricciardo je također načeo i četvrtu turbinu.

Australac je rekao da će najvjerojatnije ovoga vikenda u Monzi dobiti kaznu te da je to strateški izbor, s obzirom da je Marina Bay puno povoljnija za Red Bull od Monze gdje snaga motora ima najveću ulogu.

“Nije tajna da je u Singapuru staza na kojoj smo jaki. Ne želim tamo riskirati sa starim motorom”, napominje Ricciardo.

“Ako moramo raditi strategiju, onda hoćemo. Nismo u ugodnoj poziciji da sada prihvaćamo ikakve rizike s pouzdanošću, tako da idemo na sigurno.”

Daniel je priznao da je Renaultova slaba pouzdanost zasjenila svaki napredak u snazi koji su postigli.

“Mislim da je povećanje snage poremetilo pouzdanost. Ako bismo imali veću pouzdanost mogli bismo i pritiskati jače”, rekao je.

“Taj problem nas je usporio više nego što bismo htjeli. Očigledno ispadanje iz utrke zbog kvara je najveće razočaranje, uz sveukupni spori razvoj.”

“Nadamo se da je tih problema sve manje, ali ušli smo u drugi dio sezone i oni su još tu. Mislili smo da smo ovo ranije riješili”, zaključuje Ricciardo.

Max Verstapen i šef tima Christian Horner jako su kritizirali Renault nakon Verstappenovog neuspjeha na VN Belgije prošloga vikenda.

Na pitanje je li mu se Renault ispričao, Verstappen je u svom stilu odgovorio: “Ne trebam isprike, želim da se to riješi!”