Daniel Ricciardo navodi kako ne očekuje da Red Bull favorizira i daje bolji tretman Maxu Verstappenu nego njemu, iako je mladi Nizozemac potpisao novi dugogodišnji ugovor s momčadi.

Red Bull je najavio kako će Max Verstappen ostati dio tima iz Milton Keynesa do kraja 2020. godine. “To je najbolje mjesto u Formuli 1 za izgradnju tima oko sebe”, kazao je šef momčadi Christian Horner.

Ricciardo se ne zabrinjava oko hvalospjeva za mladog kolegu iako su šef i savjetnik momčadi složni u naumu da Verstappen postane novi najmlađi svjetski prvak u povijesti.

“Svakako je da u medijima Max privlači ogromnu pažnju. Dok god držim medije van momčadskih stvari, bitno je što se događa unutar tima. S novim dijelovima na bolidu i poboljšanja, uvijek je vladalo pravilo jednakosti”, iznosi Ricciardo.

Za razliku od Verstappena koji je zahtijevao novi ugovor, Daniel Ricciardo ga još nije potpisao, ali će dogodine 100 posto voziti za austrijsku momčad.

“Max i Ricciardo nisu imali ugovor za 2019. godinu. Pokušali smo osigurati barem jednog od njih, a Max je onda samonicijativno ponudio usluge do kraja 2020.”, objasnio je motorsportski savjetnik dr. Helmut Marko.

“Ricciardo se stavio na tržište, ali još smo u pregovorima s njim. Što se tiče Maxa, on nam vjeruje, a to je najvažnije”, dodaje Marko.

Ricciardo smatra da još nije došlo vrijeme za produženje ugovora. Prema njegovim je riječima prerano za takvo što: “Ljudi već špekuliraju o ugovorima za 2019. godinu, a ja sam mislio da će o tome pisati dogodine”.

“Pokušavam sabrati pozitivne najave koje dolaze iz Red Bulla, a doimaju se jako uvjereni i samopouzdani u napredak. Sve što mogu zasad reći je da dogodine vozim za Red Bull”, zaključio je uvijek dobro raspoloženi Ricciardo.

Ricciardo se trenutno nalazi 81 bod u vodstvu pred mlađim kolegom Verstappenom koji je ove sezone odustao čak sedam puta. Obojica su pobijedila po jednu utrku.