Daniel Ricciardo je već informirao Red Bullu da je spreman napustiti momčad na kraju sezone. Njegovi planovi još nisu razjašnjeni.

Daniel Ricciardo je dio Red Bullovog vozačkog programa još od 2008. godine, a prvi put je debitirao u Formuli 1 za HRT 2011. godine.

Nakon dvije sezone u juniorskom Toro Rossu, promoviran je 2014. uz bok četverostrukog prvaka Sebastiana Vettela, kojeg je na kraju sezone bodovno, ali i brojem pobjeda, nadjačao.

Šef Red Bulla Christian Horner je mirno prihvatio ostavku svoga vozača: “U potpunosti poštujemo Danielovu odluku da napusti Aston Martin Red Bull i želimo mu svu sreću u daljnjoj karijeri”.

“Željeli bismo mu zahvaliti na svoj predanosti i ulozi koju je igrao u timu od 2014. godine koju je istakao sa sedam pobjeda i 29 osvojenih podija za nas”, nastavlja Horner.

“Sada moramo početi s procjenom naših opcija tj. koga ćemo sparisti s Maxom u sezoni 2019. U međuvremenu je još osam utrka do kraja sezone i u potpunosti smo predani prilikama koje ćemo imati s Maxom i Danielom”, zaključio je Horner.