Daniel Ricciardo nakon utrke u Australiji vjeruje kako se Red Bull sada može ravnopravno boriti s Ferrarijem.

Ricciardo se u posljednjoj dionici utrke nastojao domoći postolja, ali nije uspio prestići Raikkonena.

Australcu je vikend započeo blesavom pogreškom zbog čega je dobio kaznu od 3 mjesta na startu. Razlog je brža vožnja od dopuštene tokom crvene zastave.

Frustrirajuća je to odluka s obzirom da se natjecao ispred domaćih navijača i da je pretjecanje izuzetno zahtjevno u Albert Parku.

Sve se preokrenulo kad je Haasov dvojac bizarno odustao krug za krugom. To je omogućilo Ricciju rezanje ogromnog zaostatka za Ferrarijem Raikkonena i “besplatnu” promjenu guma.

“Mislim da smo bili blizu Ferrarija po pitanju brzine. Naš je tempo u utrci bio jak, ali to sam i očekivao”, govori 28-godišnjak.

“Moramo pronaći još nekoliko desetinki u kvalifikacijama, a tada ćemo dobro izgledati. Biti ovoliko blizu podija, a usput i napraviti najbrži krug je zaista ohrabrujuć početak sezone”.

“Zadovoljan sam svojom vožnjom i imali smo dosta brz bolid. Nije baš često da izdržim ovoliko iza nekoga, ali staza je uska i teška za pretjecanje”, objašnjava.

“Nekoliko sam puta pokušao napasti u zavoju 3, ali Kimi je bio dovoljno mudar da vidi moje namjere”, zaključio je Ricciardo.