Daniel Ricciardo vjeruje da Red Bull s razlogom može ciljati na dominaciju ovog GP vikenda koji se vozi ulicama Singapura.

Ricciardo je danas na oba treninga zauzeo čelo poretka i po završetku je bio poprilično zadovoljan: “Očekivao sam ovo da vam budem iskren. Znao sam da ćemo ovdje doći s dobrim autom. I sam se osjećam spremno pa me ne iznenađuju današnje performanse”, govori Australac.

“Važno je da nastavimo s dobrim ritmom sutra, a vjerujem i da možemo ostati na vrhu ostatak vikenda. Ovdje sam upravo radi toga”.

“Svjestan sam izazova koji su pred nama i da će sutra Ferrari i Mercedes biti opasniji, ali imam samopouzdanje”, nakon čega je dao potvrdu kako Red Bull ima snage za još najmanje korak te da će on dati još pola.

Max Verstappen je danas napravio lošije vrijeme od Ricciarda, ali čisto sumnjamo kako sutra neće nastojati izboriti bolju poziciju od momčadskog kolege.

“Bolid je radio vrlo dobro, ali smatram kako uvijek može bolje po pitanju balansa. Ako nas usporedite s konkurentima, bili smo veoma jaki”, kazao je Nizozemac.

“Nismo očekivali da ćemo bit ovako jaki. Zasad izgleda vrlo dobro. Znamo da će Mercedes i Ferrari izvući nešto više iz motora u Q3 pa opreza nikad dosta”, dodao je.

Na upit o zaostatku za momčadskim kolegom se obranio: “Svi znamo da je Daniel vrlo brz ovdje. Ja se ne zamaram najbržim krugom jer se Grosjean za vrijeme moga izvrtio pa nisam mogao koristiti DRS. Stoga sam napustio brzi krug jer nije imalo smisla nastaviti”.

“Vremena će još ići dolje, a uz to moramo fino podesiti motor po pitanju top brzine. U usporedbi s drugima, ne izgledamo dobro”, zaključio je Verstappen.