Šef Red Bullovog tima Christian Horner preispituje Mercedesovu odluku o Hamiltonovu propuštanju Bottasa u posljednjim metrima utrke.

Valtteriju Bottasu je naređeno iz boksa da propusti Lewisa Hamiltona u lovu na Ferrari. Dogovor je bio da ako ne uspije prestići jednog od njih, vraća mjesto Bottasu.

Lewis nije uspio pronaći način da pretekne Kimija Raikkonena koji je štitio leđa vodećem Vettelu pa je u konačnici vratio poziciju kolegi Bottasu.

Horner smatra da je Mercedes odigrao opasnu igru s obzirom na razvoj situacije u svjetskom prvenstvu i Hamiltonov lov na titulu.

“Promatrajući Mercedes, očito je Hamilton vođa tima. Oni kao momčad moraju odlučiti iza koga će stajati”.

Utrka na Hungaroringu nije prošla kako je Red Bull priželjkivao: “Vrlo frustrirajuć dan je iza nas. Oba vozača su dobro startali i probili se ispred Hamiltona.  Nažalost za nas, Max je pogriješio u drugom zavoju, otišao široko i udario Danielov bolid”.

“Ne samo da je Daniel odustao, već je i Max dobio vremensku kaznu od 10 sekundi za kontakt. Posebice je frustrirajuće s obzirom da smo imali konkurentan bolid i mogli smo se uplesti u borbu za vrh”.

“Max je vrlo lako mogao završiti na podiju da su se stvari normalno razvijale. Drago nam je bilo da se odmah po izlasku iz bolida ispričao Danielu i ostatku momčadi”.

“Puno je lakše krenuti naprijed”, zaključio je Horner.