Šef Red Bulla Christian Horner smatra da bi timovi trebali koristiti identične modove motora u kvalifikacijama i utrci kako bi se stalo na kraj Mercedesovom magičnom gumbu.

Lewis Hamilton je odvozio vrhunski kvalifikacijski krug s kojim je osigurao Pole poziciju koja i nije neuobičajena s obzirom na dominaciju Mercedesa, a naročito u kvalifikacijama zadnje četiri godine.

Ono što nas je zaintrigiralo ovog vikenda nije bilo osvajanje prvog mjesta, već nevjerojatna prednost pred konkurentima, a još i više zbog izostanka bilo koje druge Mercedesove momčadi u top 10 najbržih.

Naime, prošlogodišnja četvrta momčad u poretku konstruktora Force India je u rukama Sergija Pereza napravila krug skoro 3 sekunde sporije vrijeme od Hamiltona te osvojila tek 13. mjesto! Williamsovi vozači su bili još slabiji…

“Kao što imate parc ferme pravilo za bolide poslije kvalifikacija, tako bi i motore trebalo držati pod kontrolom. Lewis je napravio čudesno vrijeme u Q3, a dotad uopće nije trebao opterećivati motor”, navodi Horner.

Izgledno je kako su svi proizvođači napravili dobar posao preko zime jer su uspjeli izvući više performansi unatoč povećanju pouzdanosti. Renaultovci su najmanje dobili snage jer su se započetak sezone udlučili usredotočiti na pouzdanu pogonsku jedinicu, a navodno imaju u izradi specijalni mod za kvalifikacije.

Horner je unatoč slabosti Red Bulla u kvalfikacijama zadovoljan brzinom bolida RB14 na stazi jer je Daniel Ricciardo odvozio najbrži krug te drže kako su imali vjerojatno najbrži bolid prošlog vikenda.

“Mislim da imamo jako brz bolid, ali smo imali nesreću da je nikako nismo uspjeli pokazati na stazi zbog konfiguracije”.

“Moramo uzeti u obzir da je ovo prvi put u turbo-hibridnoj V6 eri da imamo oba bolida u plasmanu nakon VN Australije. Napravili smo najbrži krug na mekoj komponenti guma, a ne na ultramekoj, tako da se radilo o stvarnoj brzini bolida”.

“Negativna strana nam je zaostatak u kvalifikacijama. Nedostaje nam party mode, a mi bi rado na Lewisov party”, zaključio je Horner.