Max Verstappen i Daniel Ricciardo mogu biti rame uz rame s Lewisom Hamiltonom ako im Red Bull isporuči konkurentan bolid u 2018. godini, navodi šef momčadi Christian Horner.

Većinom aktualne sezone je dominirao dvojac Hamilton i Vettel dok je Red Bull iz prikrajka čekao svoju priliku. Oni su kazali da će tek u drugoj polovici imati bolid s kojim će moći pobijediti i nisu nas lagali.

Max Verstappen je pobijedio dvaput što je samo pokazatelj poboljšane forme i velikih unaprijeđenja na bolidu austrijske momčadi. Horner vjeruje kako su dvije pobjede u zadnje četiri utrke bile realne s obzirom da je Red Bull bio i najbrži bolid u utrci.

“Ako preuzmemo naučene lekcije s RB13 i prenesemo ih u bolid za iduću sezonu RB14, ne vidim razlog zašto se ne bismo borili s Lewisom i Sebastianom”, kaže Horner.

Hamilton je dobio pohvale od Red Bullovog tima na fenomenalnom uspjehu, ali i da će dogodine imati oba Red Bullova takmičara za vratom: “Hamilton je na vrhu forme pa se nadam kako će ostati još nekoliko sezona. Mislim da su Max Daniel i Seb odlični vozači i da Lewisu s njima neće biti lako”.

“Jako sam siguran u naše vozače jer izvlače iz bolida ono što im damo. Ako im uspijemo dati paket s kojim će se boriti za vrh, sigurno ćemo gledati sjajne borbe, a to je odlično za sport”, navodi Horner.

Red Bull je započeo sezonu s preko sekundu zaostatka po krugu za vodećima u ožujku. Napredak tokom sezone je bio impresivan jer se on dosad u potpunosti smanjio i ravnopravno se bore s Mercedesom i Ferrarijem za pobjede.

Naročito je Verstappen iskočio jer je nakon katastrafalnog prvih 14 utrka sezone imao sedam odustajanja, a sada je pobijedio dvaput u posljednje četiri utrke, a na Suzuki je utjerivao strah pobjedniku Hamiltonu do posljednjeg kruga.

Horner vjeruje da je Nizozemac budući rival Hamiltonu i šampion koji samo to treba postati: “Sebastian je ostvario četiri naslova u nizu s nama. Sad ima 30 godina. Lewis je također osvojio četiri naslova i vrlo vjerojatno će osvojiti još pokoji”.

“Max ima samo 20 godina i mislim da ako mu isporučimo kompetitivno auto, bit će apsolutni prvak. Povijest je pokazala kako sjajni vozači iskoče u pravim, ali i teškim trenucima, a Max je učinio upravo to”, zaključio je Horner.

Da šefove priče nisu prazne, osvrnuo se i Hamilton navodom kako je svjestan opasnosti od Verstappena u nastavku karijere.

“On je najsjajnja mlada zvijezda koju sam vidio i nadam se da ću ostati još neko vrijeme kako bih se borio s njim. Vjerujem da će biti još prilika za dobru borbu s njim”, kazao je Hamilton po osvajanju svjetskog prvenstva u Meksiku.