Red Bull je uz Ferrari istaknut kao favorit za pobjedu na VN Monaka koja se vozi ovog vikenda ulicama Monte Carla.

Sebastian Vettel ističe snagu Red Bulla i jaki razvojni potencijal, iako su prošle godine crveni ostvarili prvu dvostruku pobjedu od Francuske 2008. upravo u Monaku.

Ferrari je odlično započeo sezonu, ali su prošlog trkaćeg vikenda imali velikih problema s modificiranom Pirellijevom gumom, specijalno napravljenoj za Catalunyu. Osim što im je nedostajalo brzine za borbu s Mercedesima, zbog visoke potrošnje su izgubili i od Red Bulla.

Vettel inzistira kako nema panike u Ferrariju: “Dosad je bilo iznenađenje kako baš Mercedes prolazi teško razdoblje”.

Šef Mercedesa Toto Wolff navodi kako VN Španjolske nije bila točka preokreta za njegovu momčad. “Vraški sam zabrinut. Vidjeli smo već prošlih sezona kako nam neke staze odgovaraju dok neke ne iz nekih razloga”.

“Moramo pronaći specifičan razlog zašto nam bolid ne želi biti brz u Monaku. Red Bull je jak u sporim zavojima, a maksimalna brzina nije toliko bitna pa bih rekao da su oni favoriti”, zaključio je Wolff.

Red Bull se zadnjih skoro deset godina nametnuo kao lider na polju aerodinamike. Gaje nadu u jaku izvedbu ovog vikenda jer su se u sporom i tehničkom dijelu Catalunye ponašali jako dobro i sektor su odvozili puno brže od konkurenata.

Max Verstappen je zadovoljan novim poboljšanjima bolida: “Bolid se ponašao jako dobro u Barceloni. Dodali smo prianjanja na prednji i stražnji kraj bolida, ali smo odvozili tek jednu utrku”.

“Tek nam predstoji vidjeti koliko dobro sve radi”, zaključio je Verstappen.