Danilo Petrucci, novi vozač tvorničkog Ducatija, kaže kako se nada da će baš on biti iznenađenje na otvaranju sezone 2019 u katarskom Losailu.

Petrucci stiže u Katar kao jedan od samo dva vozača koji su u Losailu na završnim testiranjima odradili simulaciju čitave utrke.

Andrea Dovizioso je oprezan glede najave Ducatijeve pobjede nakon što je testove opisao kao “čudne”, dok je Petrucci vrlo optimističan u svojoj procjeni.

Talijan je rekao da će mu znanje o tome što očekivati na punoj udaljenosti od 22 kruga dati prednost nad rivalima u nedjelju.

“Bio sam blizu gornjeg poretka u svim testovima. Možda nisam uvijek bio prvi, ali jesam u dvaput u 10 dana testiranja”, rekao je Petrucci.

“Ovo je bio moj cilj. Morao sam raditi na nekim stvarima van i unutar staze. Dovizioso mi je jako puno pomogao i vrijeme je da počnem razmišljati o utrkama.”

“Vinales i Rins su vrlo brzi. Onda je tu Marquez i naravno Rossi, ali nadam se da će se iznenađenje za sve zvati Danilo!”

“Ja sam jedini koji je izvršio simulaciju utrke. Otkrio sam malo karata koje imam i spreman sam ih igrati. Moram se boriti za postolje”, odlučno će Petrucci.

Talijan ima ugovor samo na jednu godinu i zna da je ovo presudna sezona za njega jer mu za vrat puše konkurencija iz Pramac Ducatija, Jack Miller i Francesco Bagnaia, koji također ciljaju na mjesto tvorničkog Ducatija.

“Na zadnjem danu testiranja sam bio u vrhu i moram tamo i ostati ako želim biti ovdje narednih godina”, nastavlja.

“To mora biti moja razina, ali naravno moram učiniti i još više jer su ove godine naši suparnici vrlo jaki: Honda, Yamaha i Suzuki.”

“Bit će najmanje 10 vozača koji će se moći boriti za postolje ove godine”, zaključuje Petrux.