Novi Ducatijev vozač Danilo Petrucci kaže kako želi izbjeći napetosti i animozitet koji je njegov prethodnik Lorenzo imao s Doviziosom.

Nakon što je bilo sigurno da Jorge Lorenzo prelazi u Repsol Hondu, vodstvo Ducatija je odlučilo promaknuti “svog” vozača iz satelitskog Parmac tima u tvornički Ducati.

Ako je suditi po prvim testovima u Jerezu, možemo reći da se Petrux odlično snašao u tvorničkom dijelu momčadi gdje je prvoga dana bio brži od timskog kolege Doviziosa.

Druga godina timske veze Doviziosa i Lorenza je bila izrazito turbulentna, a vrhunac tzv. neprijateljstva se desio u Sepangu gdje se Lorenzo obračunao s Talijanom putem društvenih mreža u vezi odsustva zbog ozljede.

Petrucci s druge strane kaže kako je čvrsto odlučio izbjegavati bilo kakve unutarmomčadske konflikte te da je do sada njegov odnos s Dovijem uvijek bio pozitivan.

“Dovi i ja smo vrlo dobri prijatelji i mnogo ga poštujem na osobnoj razini. Kao vozača ga poštujem još više jer sam vodio njegove podatke i povratne informacije sa staze i neke stvari bih volio oponašati”, rekao je Petrucci.

“Ove zime treniramo zajedno i jasno smo pričali o tome da ne želimo biti neprijatelji. Želimo pokušati raditi zajedno u boksu i tu je vrlo miroljubiva atmosfera. Često dolazi na moju stranu garaže i obrnuto.”

“Ponosan sam što ću mu moći pružiti ruku i treba mu jaki vozač kako bi se mogao natjecati. Stoga sam sretan što je htio baš mene pokraj sebe iduće godine”, zaključuje Petrucci.