Novi Ducatijev vozač Danilo Petrucci kaže kako želi izbjeći napetosti i animozitet koji je njegov prethodnik Lorenzo imao s Doviziosom.

Nakon što je bilo sigurno da Jorge Lorenzo prelazi u Repsol Hondu, vodstvo Ducatija je odlučilo promaknuti “svog” vozača iz satelitskog Parmac tima u tvornički Ducati.

Ako je suditi po prvim testovima u Jerezu, možemo reći da se Petrux odlično snašao u tvorničkom dijelu momčadi gdje je prvoga dana bio brži od timskog kolege Doviziosa.

Druga godina timske veze Doviziosa i Lorenza je bila izrazito turbulentna, a vrhunac tzv. neprijateljstva se desio u Sepangu gdje se Lorenzo obračunao s Talijanom putem društvenih mreža u vezi odsustva zbog ozljede.

Petrucci s druge strane kaže kako je čvrsto odlučio izbjegavati bilo kakve unutarmomčadske konflikte te da je do sada njegov odnos s Dovijem uvijek bio pozitivan.

“Dovi i ja smo vrlo dobri prijatelji i mnogo ga poštujem na osobnoj razini. Kao vozača ga poštujem još više jer sam vodio njegove podatke i povratne informacije sa staze i neke stvari bih volio oponašati”, rekao je Petrucci.

“Ove zime treniramo zajedno i jasno smo pričali o tome da ne želimo biti neprijatelji. Želimo pokušati raditi zajedno u boksu i tu je vrlo miroljubiva atmosfera. Često dolazi na moju stranu garaže i obrnuto.”

“Ponosan sam što ću mu moći pružiti ruku i treba mu jaki vozač kako bi se mogao natjecati. Stoga sam sretan što je htio baš mene pokraj sebe iduće godine”, zaključuje Petrucci.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.