Petrucci na kraju sezone napušta Pramac Ducati

petrucci

Danilo Petrucci kaže da će na kraju sezone 2018 napustiti satelitsku momčad Ducatija Octo Pramac.

27-godišnji Petrucci je produžio ugovor na još jednu sezonu sa satelitskom momčadi, iako je Aprilia bila zainteresirana za njegove usluge.

Momčad Octo Pramac je već započela pregovore sa štićenikom Valentina Rossija, Moto2 vozačem Francesom Bagnaiom za sezonu 2019.

Petrucci je za domaću Gazzettu dello Sport izjavio kako želi voziti u nekoj od domaćih momčadi – tvorničkom Ducatiju ili Apriliji.

“Pramacov šef Paolo Campinoti i ja smo svjesni da me izvukao iz pakla, ali znamo da će nam ovo biti zadnja godina”, govori kišni majstor Petrux.

“Imam ugovor s Ducatijem koji istječe u lipnju u kojem stoji da ako ne dobijem mjesto u tvorničkoj momčadi sam slobodan vozač na tržištu”, navodi talijanski karabinjer.

Petrucci je za boravka u Pramacu od 2015. godine pet puta završio na podiju, od čega četiri u prošloj sezoni. Njegov je san voziti za Ducati i dat će sve od sebe da tamo i dospije.

“Mislim da će sve biti odlučeno nakon prvih nekoliko utrka, a to nije pošteno. U 2017. godini sam imao snažan poziv iz Aprilije, a vožnja za domaću momčad je izuzetno primamljiva”.

“Ne bih se želio razvesti dok još skupa živimo, ali nakon sedam godina u MotoGP-u, neki se potezi moraju povući”, zaključio je Petrux.