Sergio Perez je spreman na VN Belgiju iako se momčad suočava s velikom neizvjesnošću oko nastupa.

Sergio Perez inzistira da je u potpunosti koncentriran na nastup ovog vikenda. Momčad iz Silverstona je bila pod prisilnom upravom pred VN Mađarske zbog nagomilanih dugova, a onda se u priču upleo otac Willamsova vozača Lancea Strolla tako što je u suradnji s nekoliko investitora kupio momčad.

Iako su na stazu došli Force Indijini kamioni i motorhome, nema naslovnih sponzora. Najnovija izvješća sumnjaju kako će se na vrijeme situacija rasplesti do prvog treninga.

Meksikanac Perez odbija komentirati situaciju, ali kaže da se ne brine oko toga.

“Ja sam ovdje da vozim i radim svoj posao. Veselim se vikendu i usredotočen sam na vožnju i to mi je prioritet”, govori Checo.

“Ja sam ovdje samo vozač i da odvozim najbolje i pripremim se što bolje mogu. Bilo je jako teško zadnjih mjeseci u vezi toga, ali stvari se poboljšavaju i mislim da ću napokon moći opet biti usredotočen na svoju ulogu”, objašnjava Perez.

Prema njegovim su riječima napravljeni pozitivni pomaci nakon što je investitorski konzorcij pod vodstvom Strolla kupio momčad. Meksikanac drži da će se sa sigurnijom budućnosti poboljšanja momčadi osjetiti i na stazi.

“Mislim da je raspoloženje u momčadi optimistično. Vidimo novu vlasničku strukturu, financijski stabilniju budućnosti i mislim da to može direktno utjecati na performanse na stazi”, govori.

“Ova je momčad navikla na teške situacije, a sada upravo izlazimo iz jedne takve. Mislim da su u timu uvijek spremni, svi su motivirani i moram im na tome zahvaliti. Svi se radujemo nastavku sezone”, zaključio je Checo.