Marc Marquez i Andrea Dovizioso nastavljaju svoju kampanju za osvajanje naslova u stilu. Na uvodnim treninzima prema najbržim vremenima ih dijeli manje od desetinke.

Iako je Aleix Espargao na Aprilliji odvozio impresivno najbrže vrijeme dana, sva je pozornost usmjerena bila na dvojac koji se plasirao iza njega, Marqueza i Doviziosa.

Glavni favoriti su danas odrađivali posao vezan isključivo za gume. Prikupljanje informacija vezanih uz potrošnju i stjecanje osjeća je bilo najvažnije obojici.

“Bilo je vrlo vjetrovito i hladnije no što sam očekivao, ali bez obzira smo probali sve gume. Brzo smo uspostavili ritam s brzim vremenima krugova. Malo sam pritiskao i zadovoljan sam osjećajem”, kazao je Marquez.

“Nadam se da ćemo i sutra zadržati sadašnju formu i pokušat se poboljšati u nekim segmentima”, zaključio je vodeći u poretku Marquez.

Dovizioso je također zadovoljan početkom vikenda. Smatra da je uvidio velika poboljšanja za razliku od prethodnih sezona na jedinstvenom trkalištu Phillip Island.

“Jako je dobro u usporedbi s prošlosti i onim što sam očekivao. Jako sam sretan, brzina kruga je bila jako dobra i uvjeti na stazi su bili zadovoljavajući. Isprobali smo danas obje smjese stražnje gume tako da imamo potrebne informacije”, kaže Dovi.

“Mogu biti zadovoljan početkom vikenda, ali to nije dovoljno jer izgleda da je Marc ponovno jako brz. Mislim da nam nije daleko i svakako ćemo dati sve od sebe jer su nam i ostali vozači vrlo blizu”, zaključio je DesmoDovi.

Da je Dovizioso u pravu potvrđuje četvrto mjesto prošlogodišnjeg pobjednika Cala Crutchlowa koji zaostaje samo 4 tisućinke za Talijanom iz Foglija. Marquez također navodi da ne isključuje vjerojatnost iznenađenja ovog vikenda jer su ulozi vodećeg dvojca jako veliki.

Oba kandidata za osvajanje naslova svjetskog prvaka očekuju izazovne kvalifikacije u kojima će se pokušati plasirati što bolje na startnoj rešetci. Razlike među vozačima bi trebale biti male, a desetinke nikad veće, jer bi samo jedna mogla značiti start iz prvog ili trećeg reda.