Dovizioso se boji da nema dovoljno brzine protiv Marqueza

facebook.com/marcmarquez1993/
marquez dovizioso

Andrea Dovizioso je prilično zadovoljan prvim slobodnim treningom na Phillip Islandu, no smatra kako će glavnog rivala Marqueza biti vrlo teško pobijediti.

Dovizioso priznaje kako je očekivao da će biti konkurentan unatoč problemima s brzinom u sredini zavoja.

“Odmah od prve vožnje jutros sam se jako dobro osjećao”, rekao je. No ta vremena su bila sporija od čovjeka kojega je potrebno pobijediti, Marca Marqueza.

“U ovom trenutku, on je favorit i bilo bi čudno da nije tako. Tako da nisam iznenađen”, napominje Dovi o Marcu.

“Sretan sam zbog osjećaja na motociklu, ali to nije dovoljno. Marc je potvrdio ono što smo očekivali, on je vrlo konkurentan ovdje, jako je dosljedan pa će ga biti vrlo teško pobijediti.”

“Ipak, nije tako daleko pa sam jako sretan zbog toga i moramo nastaviti raditi na isti način jer je napredak vidljiv”, zaključuje Dovizioso

Marquez zadovoljan, ali oprezan

Španjolac tvrdi da je zadovoljan s vremenima, ali da mora držati oko na Talijanu.

“U FP1 [prvi slobodni trening] smo krenuli na dobar način, počeli smo s dobrim tempom, postavkama i osjećam se jako dobro na motociklu”, rekao je Marquez.

“Popodne smo se možda malo gubili, ali naposljetku smo se vratili s onim što smo imali u FP1. Također, problem je to što je i Dovi startao jako dobro, u FP1 je već bio jako brz.”

“Možda su lijevi zavoji ono što me čini jakim. Inače sam vrlo brz na stazama gdje prevladavaju lijevi zavoji”, objašnjava peterostruki svjetski prvak.

Marquez je optimističan uoči sljedećih treninga jer ima mnogo mjesta za napredak na njegovoj Hondi, a kao glavni cilj promiče se ostvarivanje stabilnosti u brzim zavojima.

“Vjerujemo da se sutra možemo dosta poboljšati, posebice na stabilnosti motocikla u brzim zavojima. U ovom trenutku je to vrlo nestabilno”, zaključuje Marquez.