Japanski Moto2 vozač Takaaki Nakagami je najavio da će u sezoni 2018 voziti za LCR Honda tim s Britancem Calom Crutchlowom.

25-godišnji Nakagami je dosad pobijedio jednom u srednjoj klasi i osvojio 12 podija. Sad je spreman na sljedeći izazov u kraljevskoj klasi.

“Vrlo smo sretni što možemo potvrditi Takaaku Nakagamija kao najnovijeg člana tima”, kazao je šef momčadi Lucio Cecchinello.

Nadodao je da će uz najnovijeg člana momčadi doživjeti rast i razvoj.

“Doista sam sretan jer otkad ga znamo, pokazao je velik potencijal. Bit će nam izuzetno drago raditi s njim. Imamo najbolju moguću podršku da podignemo razinu”, zaključio je Lucio Cecchinello.

Takaaki Nakagami je po potpisu novog ugovora izjavio: “Otkad sam vozio mini motocikle s četiri godine, uvijek sam ciljao da se natječem u najboljoj klasi s najboljim vozačima”, započeo je.

“Ova je prilika postala svarna zahvaljujući suradnicima i obožavateljima. Sad se moram koncentrirati na preostale Moto2 utrke, uključujući VN Japana”, nastavio je.

“Nadam se da će me svi i dalje nastaviti podupirati, kao što su i do sada”, zaključio je.

Nakagami nastavlja svoj motorsportski put u 2018. godini pod ugovorom s tvorničkom momčadi HRC.

Njegova je strast za vožnjom neupitna iako ne briljira u Moto2 klasi. Smatra se jednim od najboljih vozača iz mlade generacije s područja Japana i azijske regije.

Novom je stranicom svakako ostvario snove, ali čeka ga još mnogo izazova na putu da postane vozač top klase.