Početnik u kraljevskoj klasi i prošlogodišnji Moto2 prvak Franco Morbidelli kaže da ih Marc Marquez uči o nužnosti padanja s Honde.

Hondin MotoGP motocikl nosi reputacije izuzetno zahtjevnog za vožnju. Otkrio je to i Morbidelli serijom padova na posljednjem testu u Tajlandu.

Talijan vjeruje kako je prelazak limita nužan za izvlačenje maksimuma iz Honda, a to nam posljednjih godina pokazuje i Marquez s učestalim padovima u treninzima i kvalifikacijama.

“Ne volim padati niti sam vozač koji često pada. U Moto2 klasi samo imao samo nekoliko padova”, započinje novi vozač Marc VDS-a.

“Razumijem da bih trebao poznavati motocikl i granice, a to se jedino može padovima. Morate pritiskati i pokušati dotaknuti limit, a tada je vrlo lako završiti na podu”, navodi Morbidelli.

“Marc nas uči i kaže da su padovi jedan od načina. Ne moramo biti prepohlepni, ali ako želimo učiti brzo, moramo jako pritiskati”, dodaje Talijan.

“Shvatili smo da motocikl nije prijatan, ali smo puno radili kako bi ga poboljšali i unaprijedili za vožnju”.

Velika će pomoć Morbidelliju biti pristup svim podacima Marqueza i Danija Pedrose iz 2017. godine. To će mu itekako olakšati posao u pripremi za nadolazeće utrke u početničkoj sezoni.

“Ti su mi podaci pravi blagoslov. Učiti od vozača kao što su Marc i Dani je kao da čitate Bibliju motosporta”, zaključio je Franco Morbidelli.