Ovog tjedna izlazi video igra F1 2017, a Formula 1 je najavila početak natjecanja već u rujnu. Odluka o prvaku će se voditi u Londonskoj areni s datumom oko posljednje utrke F1 sezone u Abu Dhabiju.

Bolje sugovornike od pripadnika mlade generacije vozača Estebana Ocona, Stoffela Vandoorne i Maxa Verstappena, nismo mogli dobiti. Oni su iznijeli svoje stajalište na press-konferenciji pred VN Belgije.

“To je definitivno jako dobra stvar, dati ljudima koji igraju simulacije šansu da se pokažu na natjecanju i na koncu ih nagraditi. To je jako cool”, kaže Ocon.

“Ti su ljudi jako talentirani, vidjeli smo to već prije. U nekim trkaćim kategorijama se već natječu vozači simulacija. Mislim da je jako dobra stvar predstaviti ih javnosti, a osobno sam impresioniran njihovim znanjem”, zaključio je Ocon.

Stoffel Vandoorne potvrđuje kako se radi o jako dobroj inicijativi: “Kad sam bio mlad, puno sam se igrao na kompjuteru. Prošao sam dosta trkaćih igara i mislim da je to odličan način da se uključiš u sport i razviješ vještine, iako nedostaje stvarne senzacije kao u pravom bolidu”.

“Bez obzira na to, mislim da je jako pozitivno za ljude koji nemaju priliku okušati se u stvarnim utrkama, poput gokarta ili priključiti se pravim natjecanjima”, kazao je Vandoorne.

Max Verstappen je poznat kao pasionirani obožavatelj video igara, ali otkad je u F1 nema puno vremena za njih.

“Mislim da je prošlo dosta vremena u usporedbi s drugim sportovima da se ovako nešto napravi. Ako pogledate druge sportove i koliko su velika ta natjecanja, svakako je interesantno. Radujem se i pratit ću razvoj natjecanja te koliko će na kraju važno postati”, izjavio je Max.