Formula 1 započinje prvo službeno eSport natjecanje

Formula 1 je pokrenula svoje prvo eSport natjecanje koje će se voditi na Codemasterovoj F1 2017 video igri. Inauguralna će sezona započeti kvalifikacijskim događajima u rujnu, a igra je u prodaji od 25. kolovoza.

U kvalifikacijama će se tražiti 40 najbržih vozača koji će potom imati pravo nastupa u polufinalu u Gfinity Areni u Londonu od 10. do 11. listopada.

Najboljih 20 će se plasirati u finale, a pobjednik će imati pravo automatskog plasmana u polufinale za idući događaj te će dobiti karaktera u igri F1 2018 koji će nositi titulu – Formula 1 eSport Prvak.

“Ovaj događaj predstavlja veliku priliku za naš posao, strateški i načinom na koji uključujemo obožavatelje”, kazao je šef F1 komercijale Sean Bratches.

“Želio bih naglasiti da se radi o kategoriji s kojom možemo značajno doprijeti do obožavatelja. Ponosno smo što su nam se Codemasters i Gfinity pridružili na tom putu”.

“Mi ćemo se nastaviti unaprijeđivati na inovativne načine kako bi priskrbili što više zabave i iskustva za naše obožavatelje”, zaključio je Bratches.

eSport je jedna od najbrže rastućih sektora u gaming industriji koji privlači multimilijunsku publiku.

Prema riječima Codemasterova direktora Franka Saignera eSport koncept će podignuti stvari na novu razinu.

“Visoko kompetitivno okruženje i velike brzine u kombinaciji s autentičnošću će priskrbiti iskustvo prepuno oduševljenja natjecateljima i gledaljima diljem svijeta”, kazao je Saigner.

“Jedva čekamo u daljnjim koracima povezivanja sa strastvenom i lojalnom F1 zajednicom. Također ćemo pokušati donijeti nove obožavatelje k našoj igri, ali i samom sportu”.

Iako je F1 tek ove godine poduzela prvi korak, motorsportske discipline nisu bile lišene sličnih natjecanja.

Nissan GT akademija je jedna od poznatijih i oni su vrbovali igrače s PlayStation igre GranTourismo koji su naposljetku postali tvornički vozači Nissanovih GT i LMP automobila.

McLaren je početkom sezone najavio natjecanje “Najbrži svjetski gamer” po čijem će završetku pobjedniku pružiti priliku da postane vozač na njihovu simulatoru.

Formula E je već početkom godine imala veliki događaj na kojem su se natjecali pravi vozači protiv vozača simulacije.

Vozači kompjutorskih igara su nadmašili očekivanja i uvjerljivo pobijedili trkaće kolege. Obraz Formule E vozača je sačuvao Felix Rosenqvist trećim mjestom. Glavna nagrada je bila milijun dolara što samo pokazuje sve veću važnost eSport industrije!