McLaren je najavio kako uskoro kreću u potragu za najbržim vozačem igraćih simulacija. Pobjedniku natjecanja će ponuditi jednogodišnji ugovor profesionalnog vozača u simulatoru.

Projekt nazvan “Najbrži svjetski gamer” će prikupiti najbolje igrače iz cijelog svijeta u borbi za prestižni status ultimativnog šampiona nad šampionima.

Pobjednik će uz jednogodišnji ugovor imati priliku surađivati s razvojnim inženjerima u tvornici i na stazama tokom trkaćeg vikenda te unaprijeđivati bolid koji voze Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne.

“Najbrži svjetski gamer cilja na demokratizaciju procesa pronalaska najboljeg virtualnog trkača”, kaže šef McLarena Zak Brown. “Natjecanje nije limitirano na jednu platformu ili igru, već smo odlučni u dovođenju što većeg broja ljudi iz svjetske trkaće zajednice, bilo onih na vrhunskim računalima ili mobilnim uređajima”, dodao je Brown.

“Pobjednik natjecanja će imati ključnu ulogu u McLarenu. Apsolutno nam je potrebna podrška na simulatorskim platformama. Natjecanje i selekcija će biti rigorozni, nemilostivi i užitak za gledanje”, ističe Brown.

Natjecanje će se moći pratiti preko Youtube-a i McLarenove socijalne mreže. Šest međunarodnih finalista će biti odabrano od strane stručnjaka iz svijeta F1 i virtualnih igara dok će četvorica biti izabrana nakon kvalifikacija.

Veliko finale će se održati najesen u sjedištu McLarena u Wokingu. Organizatori planiraju održavanje desetak utrka na različitim igrama i platformama, uz intervju i testove znanja kako bi pronašli idealnog čovjeka za željenu ulogu.