Obožavatelji Formule 1 i računalnih igara s velikim nestrpljenjem iščekuju najnoviju Codemasterovu F1 2017.

Službena F1 igra kreće u prodaju od 25. kolovoza za XboX One, PlayStation 4 i PC te će nuditi mnoštvo izazova svima koji žele sjesti u najbrže jurilice današnjice i okušati vlastite sposobnosti.

Deveta po redu F1 igra iz Codemasterova serijala će nuditi pregršt zanimljivosti među kojima izdvajamo utrke F1 klasika.

Igrači će imati priliku upravljati kultnim Ferrarijevim bolidima s početka 2000-tih, McLarenovim bolidima iz “zlatne ere” Ayrtona Senna i Mike Hakkinena, dok će Williamsovi i Red Bullovi obožavatelji također imati priliku okušati se u šampionskim bolidima. Alonsov Renault iz 2006. će zatvoriti krug odabira.

Igrači će imati priliku započeti trkaću karijeru koju je Codemaster navodno doveo na sasvim novu razinu. Za razliku od prijašnjih godina, ovaj put igrači sami odabiru za koji će tim voziti.

Karijera sada nudi izradu avatara, dizajna kacige, više interakcije i video materijala, program vozačkih vježbi i svladavanje najzahtjevnijih zadataka poput inženjerskih aspekata – postavljanja bolida i dubinskog menadžmenta do vozačkih – pretjecanja, potjera, najbrži krug itd.

U njoj igrače čeka preko 115 mogućih poboljšanja motora, mjenjača i ostalih dijelova bolida za što potpuniji doživljaj tehnološke utrke tokom sezone.

U igri ćemo po prvi put vidjeti utrku Monakom po noći koja po prvim kadrovima izgleda spektakularno. Uz to možemo simulirati kišno vrijeme što bi podiglo obrve ne samo trkaćih fanatika, već i slučajnih prolaznika.

Za kompetitivnije igrače koji se žele okušati protiv ostalih vozača je poboljšan multiplayer. Bit će dostupan na svim platformama i dopuštati će do 20 sudionika u privatnoj ili javnoj sobi.

U fokusu će biti ligaške utrke, ali i poboljšanje sistemskog niveliranja igrača kako ne bi postajala velika razlika među vozačima koja je iritirala dio zajednice.

Prijašnje su Codemasterove igre podbacile jer su bile prilagođene široj publici. U međuvremenu su određene trkaće simulacije poput Asseto Corse i RaceRooma podigle ljestvicu koju se mora preskočiti ako želite zadovoljiti zahtjevnije igrače.

Nećemo ništa suditi dok je ne probamo, a onda ćemo tek više znati. Zasad možemo samo uživati u predivnim kadrovima.

 

Video najava: