Mick Schumacher pokušava razumjeti očeve korake kako bi ostvario sličnu sudbinu i dosegao vozačku spremnost za Formulu 1.

20-godišnji sin legendarnog Nijemca se natječe u Formuli 2 i zasad je ostvario tri bodovna plasmana, a najveći mu je uspjeh bio proboj s 19. do petog mjesta u sprint utrci u Bakuu.

Nakon što je obavio test za Ferrari prošlog mjeseca u Bahreinu, smatra da je napravio samo jedan korak na putu kakav je imao Michael u F1.

“Trenutno se s nikim ne uspoređujem u F1. Otac mi je jedina osoba s kojom se uspoređujem”, kazao je Mick u vezi svog trkaćeg pristupa.

“Želim vidjeti što radimo, koje je korake napravio i u čemu je bio drugačiji od ostalih. Već vidim pozitivne naznake iz svega”, objašnjava.

“Mnogo je talentiranih vozača u F1 jer se inače ne bi tu nalazili i uvijek je dobro popričati s njima i naučiti što je više moguće”, dodaje.

mick schumacher
Mick ima podršku o kojoj neki mogu samo sanjati

Prošle je godine Schumi Jr. osvojio europsko F3 prvenstvo i osigurao prestižno mjesto u Ferrarijevoj vozačkoj akademiji koja surađuje s F2 momčadi Art.

Iako mnogi misle da bi mogao i hoće uskočiti u kokpit F1, Mick priznaje da mu se nigdje ne žuri.

“Mislim da je jako važno postepeno raditi. Tako sam dosad radio i mislim da je F2 zadnji korak prije ulaska u F1”, zaključio je.

Na njega se osvrnuo i očev rival iz mladih dana Jacques Villenueve koji ga je upozorio: “Zasad ga Ferrari koristi kao dio imidža iako nije super brz”.

“Iako se sve doima poprilično tiho, mislim da je s tim vremenom gotovo. Svi prate što radi na ekstreman način. Ako ne bude brz i radio greške, dobit će porciju jake kritike, a s tim se treba nositi… Ne postoji put za to izbjeći”, zaključio je sin legendarnog Kanađanina Gillesa.