Mercedesov šef Toto Wolff je opisao Michaela Schumachera kao ključnog čovjeka za uspjehe srebrne strijele proteklih godina.

Schumacher je 2010. godine prekinuo mirovinu i priključio se Mercedesovom F1 projektu. Iako je kroz tri sezone partnerstva ubilježio samo jedan podijski plasman, Wolff kaže da je Schumijev doprinos Mercedesu bio ključan za naredna prvenstva.

“Nema vozača kao što je bio on. S donesenim iskustvom, sudjelovao je u nevjerojatnom razvoju našeg F1 tima”, dodaje Wolff.

“Igrao je ključnu ulogu i postavio kamen temeljac za buduće uspjehe. Neizmjerno smo mu zahvalni na svemu što je učinio”.

Wolff je preuzeo vodstvo momčadi iz Brackleya neposredno nakon što je Lewis Hamilton zamijenio Michaela Schumachera. Prvi je sastanak s legendarnim Schumijem imao na letu 2012. godine.

Prisjeća se da ga je sedmerostruki F1 prvak izazvao na partiju backgammona i da ga je apsolutno uništio. “Igrali smo i pričali tokom cijelog leta. Imali smo kvalitetan i iskren razgovor, a kad smo sletjeli, imao sam osjećaj kao da se puno duže poznajemo”.

Schumacher je zadobio tešku ozljedu glave u skijaškoj nesreći 2013. i otad je na intenzivnoj rehabilitaciji, a o njegovu stanju informacije pristižu na kapaljku.

Nedavno mu se obitelj nakon dugo vremena obratila javnosti povodom 50. rođendana: “Želimo se prisjetiti i proslaviti njegove pobjede, rekorde i jubileje”.

“Budite uvjereni da je Michael u najboljim rukama. Molimo na razumijevanju sve one koji prate Michaela da održimo njegovu želju, kao što je pitanje zdravlja, u privatnosti.

“Želimo vam svima sretnu i zdravu 2019 i hvala na prijateljstvu i dobrim željama”, stoji u izvješću obitelji Schumacher.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.