Fernando Alonso je izrazio želju kako u idućoj sezoni želi voziti pobjedničko auto. Odmah su se pojavile špekulacije o potencijalnom transferu u Mercedes, Ferrari i Renault.

Za sve one koji su se nadali dobrim vijestima za Fernanda Alonsa, imamo hladan tuš. Niki Lauda je opovrgnuo mogućnost dolaska dvostrukog prvaka, iako je šef momčadi Toto Wolff rekao: “Nikad ne reci nikad”.

“Mi smo u potpunosti zadovoljni s trenutnom postavom Hamilton-Bottas pa nije na našoj listi želja”, izričit je Lauda.

Momčad s kojom je Alonso osvojio dva naslova Renault mu je već najavila da s njima ne očekuje pobjede do 2020. godine.

“Znam da Fernando želi pobjeđivati i osvojiti naslov. Rekli smo mu da nećemo proizvesti pobjednički auto u iduće dvije sezone. Moramo biti realistični i iskreni. U ovom sam poslu preko 40 godina i znam da će biti jako teško”, kazao je Alain Prost.

“Želimo napredovati, ali ne možemo imati glupe ciljeve samo zato što je Fernando ovdje”, zaključio je Prost.

Ostao je tako samo Ferrari kao “realna” opcija za Alonsov posljednji pokušaj osvajanja trećeg naslova, osim ako Honda ne napravi čudo u međuvremenu.

Postavlja se pitanje, što će Vettel imati reći o svemu i kako bi se Alonso snašao u momčadi koja se već nekoliko sezona fokusira na prilagođavanje bolida aktualnom prvom vozaču s kojim su tek “započeli” kampanju lova na naslove.