Mercedesov šef Toto Wolff upozorava da bi Ferrarijeve momčadske naredbe koje su dosad koristili u svim utrkama mogle biti opasan presedan u njihovoj kampanji.

Ferrari je pokušao diktirati svojim vozačima sa zida, konkretno Charlesom Leclercom. Novi vozač Scuderije je u prvoj utrci primio naredbu da ne prestiže Sebastiana Vettela, u Bahreinu se oglušio, a na VN Kine ponovno poslušao i upropastio si utrku.

Wolff se s ovim situacija itekako nosio u povijesti, a najpoznatije je Bottasovo propuštanje Hamiltona za pobjedu na VN Rusije prošle godine. Tada je kazao da bi radije bio zločest nego idiot na kraju sezone ako Mercedes izgubi naslov. Također nije zazirao od pritiskanja dugmeta prilikom obračuna između Rosberga i Hamiltona, ali oni su teško urodili plodom dok im obojici nije zaprijetio otkazom.

U vezi Ferrarijeve situacije u kini, Wolff je kazao: “Ovo je bila zeznuta situacija jer su imali brže auta iza sporijeg. Sebastian im je kazao da se osjeća brže i oni su zamijenili pozicije. To razumijem”.

“Bez obzira, jednom kada počnete raditi ove stvari, stvari se jako zakompliciraju i započinjete presedan koji može biti konzerva puna crvi. Onda ćete uvijek biti u situaciji tražiti da se propusti brže auto. Dakle, teška situacija koju smo već imali s Nicom i Lewisom, a i Valtterijem”.

Wolff smatra da su ove zeznute situacije prirodna posljedica kada imate dva kompetitivna vozača u momčadi, nego jasnog vozača #1 i #2.

“U zadnjoj su se utrci Hamilton i Bottas pritiskali u jednoj fazi utrke, a čak su i riskirali da ne završe utrku, tako da to nije samo Ferrarijev problem. Svaki tim će imati problema s dva alfa vozača”, zaključio je Wolff.