Vozači McLarena Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne će dobiti poboljšanje koje će učiniti MGU-H pogonsku jedinicu pouzdanijom nakon problematičnog vikenda u Bahreinu.

Navodno je ista komponenta u oba bolida uzrokovala probleme kod Alonsa u kvalifikacijama, a Vandoornea prije početka utrke. Honda je iskoristila testove u Bahreinu kako bi pronašla privremeno rješenje. Odlična je vijest za McLarenovce da su uspješno su odradili čitav dvodnevni testni program bez kvarova.

U Rusiju će oba vozača dobiti sasvim nove MGU-H jedinice, ali za najnoviju specifikaciju će morati sačekati utrku u Kanadi. Valja istaknuti kako će ovo biti četvrta iskorištena MGU-H jedinica za Vandoorena i treća za Alonsa tako da ćemo sigurno vidjeti prošlogodišnju reprizu kažnjavanja McLarenovaca u startnom poretku.

Vandoorne kaže da se moral čitave ekipe podignuo nakon kompletirana 81 kruga: “Nakon teškog perioda, napokon smo dobili prijeko potrebnu dozu ohrabrenja. Prikupili smo dosta informacija o smjeru u kojem se trebamo kretati i u Sochi idemo uzdignute glave”.