Daniel Ricciardo je najvrući vozač na tržištu u Formuli 1. Na kraju sezone mu ističe ugovor, a sada se u priču upleo i McLaren s bombastičnom ponudom ugovora.

Max Verstappen i Sebastian Vettel su jedini vozači top 3 momčadi s ugovorom za iduću sezonu. Smatra se kako će Mercedes zadržati aktualnu postavu Hamilton/Bottas i da je Raikkonen pred nastavkom čuvanja leđa Sebastianu Vettelu.

Ovo ostavlja Ricciarda u nezahvalnoj poziciji i podiže neizvjesnost oko nastavka karijere. Sad se u priču upleo i McLaren s ponudom od 20 milijuna dolara po sezoni Australcu. Ricciardo trenutno zarađuje 6 milijuna dolara u Red Bullu i ima plaću 4 milijuna eura manju od mlađeg kolege Verstappena.

McLarenova zvijezda Fernando Alonso je na korak do odlaska iz Formule 1, a njegov ugovor iznosi vrtoglavih 30 milijuna eura po sezoni. To ostavlja prostora McLarenu za novu vozačku investiciju.

Vijest je došla u jeku Red Bullova prelaska na Hondine motore, čime završava 12 godina dugo austrijsko-francusko partnerstvo.

Ricciardove su dionice dramatično porasle s dvije pobjede u novoj sezoni, ali najnovija odluka vodstva momčadi bi itekako mogle imati posljedice na odluku 28-godišnjaka.

Daniel Ricciardo je kralj tržišta

Red Bullov savjetnik Helmut Marko vjeruje da je Ricciardo trenutni kralj tržišta vozača.

“McLaren mu nudi svakog tjedna bolji ugovor, ali i Mercedes bi ga zasigurno želio u svojim redovima”, govori Marko.

Marko smatra da bi se Ricciardo prelaskom u Mercedes ili Ferrari doveo u nezgodan položaj te da ne bi imao status kakav imaju Hamilton i Vettel. U Red Bullu navodno ima isti status kao i Verstappen, iako se pratiteljima sporta čini da su Austrijanci na strani mlađeg Nizozemca.

Bivši F1 vozač Jenson Button vjeruje kako bi Ricciardu za karijeru najbolji bio prelazak u Ferrari, dok Martin Brundle smatra da se Ricci nalazi u čudnoj pregovaračkoj poziciji.

“Lewis će ostati u Mercedesu, a i mislim da će Bottas ostati s njim. Bit će interesantno vidjeti što će Ferrari učiniti”, govori komentator SkyF1 Brundle.

Šef Red Bulla Christian Horner je dao rok za odluku Australcu do kolovoza.

Daniel se zaista nalazi u čudnoj poziciji jer su uloge primaviolina u top 3 momčadi dodijeljene Hamiltonu, Vettelu i čini se Verstappenu.

U cijelu se priču sada upleo i Red Bullov riskantni prelazak na Hondu koja je najproblematičniji motor na F1 gridu od 2015. godine do danas.