Marc Marquez je izjavio kako je ove godine prvi puta ikad jak i zadovoljan testovima u Valenciji s novim motociklom za sljedeću sezonu.

Marquez je testirao novi Hondin motor i šasiju zajedno s kolegom Danijem Pedrosom i Calom Crutchlowom iz satelitskog HRC tima.

Najmlađi četverostruki prvak kraljevske klase ikad je rekao da se on i Honda redovito muče i da su stalno u problemima tijekom prvih testiranja koja se odvijaju u Valenciji, no ove godine je imao samo pozitivna iskustva s novim motociklom.

“Obično sam se svake godine teško nosio s novim motociklom ovdje. Prošle godine smo imali veliki problem s elektronikom”, rekao je Marquez.

“Sretan sam što je ovo prvi put da se s novim motorom osjećam unutar zadanih parametara, ali moramo to ponovno potvrditi u veljači.”

“Prije svega s prototipovima imamo mnogo problema, ali to je normalno kada spajate potpuno novi motor i šasiju u motocikl.”

“Onda smo na postojećem motociklu isprobavali mnoge različite stvari. Radile su vrlo dobro pa čak i bolje od onoga što smo do sada imali”, objašnjava Španjolac.

“Ne želim reći da smo u potpunosti potvrdili sve jer u Maleziji moramo još jednom sve isprobati da budemo sigurni.”

Marquez također napominje kako je novi motor jedan veliki korak naprijed.

“Uvijek s novim motorom pokušavate izvući više snage i sada smo očekivali više snage pri nižim okretajima što smo i ostvarili, no dobili smo nešto i u gornjem području okretaja.”

“Prototipni motor je dobar, a sada moramo raditi i na šasiji”, nastavlja.

“Šasija koju trenutačno imamo je sastavljena od mnogo različitih dijelova i moramo shvatiti koji su dobri, a koji ne.”

“Sada moramo sve dobro razumjeti, donijeti ispravnu odluku za test u Maleziji jer je tek tada sljedeća prilika za vožnju novoga motocikla”, zaključuje Marquez.