Marc Marquez kaže da ga neće nimalo zasmetati ako Andrea Dovizioso pobijedi na posljednjoj utrci u Valenciji, sve dok naslov bude njegov.

Španjolac dolazi na finalnu utrku s 21 bodom prednosti i dovoljno mu je 11. mjesto da se okruni četvrtom titulom kraljevske klase.

S druge strane Talijan treba pobijediti da bi ostvario ikakvu šansu za naslov. Ako uspije to će mu biti sedma pobjeda ove sezone nasuprot Španjolčevih šest.

Marquez tvrdi da mu je svejedno hoće li Dovizioso imati koju pobjedu više sve dok je prvenstvo njegovo: “Očito je da jedini ja mogu izgubiti prvenstvo, a on [Dovizioso] ga dobiti”.

“Dovi mora riskirati i ima samo jednu strategiju, a to je pobjeda u utrci i zatim vidjeti gdje sam ja. Imam sreće što mogu ovisiti samo o sebi, sve što moram učiniti je završiti utrku.”

“Tijekom godina sam naučio da je puno važnije osvojiti prvenstvo nego utrku. Ako završim godinu sa šest pobjeda, a Dovi sa sedam to mi ništa ne znači”, nastavlja Marc.

“Za mjesec dana toga se nitko neće sjećati, ali prvenstvo je vječno!”

Za Marqueza nema opuštanja

Marquez također naglašava potrebu jednakoga pristupa u Valenciji kao i na ostalim utrkama, iako je već jednom rukom uzeo trofej.

“Potpisao bih odmah da se svake godine prvenstvo odlučuje na posljednjoj utrci, jer to je velika prednost za sport”, dodaje Španjolac.

“Ne želim iskušavati sudbinu. Svatko s kim pričam govori kao da je već sve gotovo, ali sport i život mogu biti vrlo hiroviti.”

“Ne želim se nimalo opustiti ili smanjiti napetost. Moram nastaviti istim tempom kao i prije”, zaključuje Marquez.