Kevin Magnussen je pozvan pred sudske organe od strane bivše menadžerice Dorte Riis Madsen. Razlog je neisplata postotka plaće za kojeg menadžerica navodi da joj pripada prema dugogodišnjem ugovoru.

Još od početka ljeta, obje strane pokušavaju iznaći rješenje vansudskom nagodbom, ali bezuspješno. Sad je predmet preuzeo sud u Kopenhagenu te će saslušati Magnussena i Madsen u siječnju 2018. godine.

Odvjetnik menadžerice Madsen je potvrdio da kreće saslušanje, a slučaj je već početkom ove godine poznat javnosti. Madsen je prozvala vozača Haasa za kršenje dogovora koji je započeo 2008. godine.

Madsen polaže pravo na 20 posto svih Magnussenovih primanja u periodu između 1. rujna 2015. do 30. lipnja 2021. godine.

Menadžerica također polaže pravo na 20 posto od zarade partnerske tvrtke koja je osnovana za financiranje Magnussenove F1 karijere. Privatna tvrtka s ograničenom odgovornošću je pod vlasništvon Magnussena i multimilijunaša Andersa Holch Pavoslena.

Nisu još dostupni službeni podaci koju cifru Madsen točno traži, ali navodno se vrti oko 20 milijuna danskih kruna (3 milijuna dolara).

Magnussen se rastao s dugogodišnjom menadžericom 2015. godine radi internog konflikta. Ugovor formalno nije prekinut iako je plaćanje prestalo u rujnu 2015. godine.

Madsen želi kompenzaciju od Magnussena za trenutni period od dvije godine, ali i oportune gubitke. “To je nezamislivo i tužno”, kazala je Madsen o sukobu s vozačem kojem je pomogla kroz uspon u F1 karijeri.

Magnussen smatra da mu je Madsen ugrozila karijeru stavljanjem u loše svjetlo tokom karijere u McLarenu.