Jorge Lorenzo se osvrnuo na komentare Ducatijevog izvršnog direktora Claudia Domenicalija o njegovom neuspjehu tijekom mandata u talijanskoj momčadi.

Trostruki prvak kraljevske klase Jorge Lorenzo nema puno toga s čim bi se mogao pohvaliti tijekom vremena provedenog u Ducatiju i gotovo 100 % sigurno možemo reći da će se njihovi putevi razići krajem godine.

Nakon utrke u Le Mansu, Danilo Pertucci je izjavio da bi on ili njegov timski kolega Jack Miller trebali postati timski kolega Andrei Doviziosu u tvorničkoj momčadi.

Nakon toga još malo ulja na vatru je dodao Domenicali koji je pred kamerama izjavio žaljenje što se Ducatijeva kocka s Lorenzom nije isplatila i da im je to napravilo samo velike troškove.

“Lorenzo je veliki vozač koji ipak nije uspio izvući ono najbolje iz našeg motocikla. Motocikla koji ima puno jakih strana i samo neke slabosti”, rekao je Domenicali.

“Na žalost ni on ni mehaničari nisu uspjeli iskoristiti talent. To ostavlja gorak okus nakon svega.”

Osvrćući se na te komentare Španjolac je izjavio da počinje razmatrati alternative kako bi i u 2019. godini ostao u MotoGP-u, a istodobno je i naglašavao to je on zapravo.

“Gledamo i druge opcije, osim Ducatija. Neću komentirati Domenicalijeve primjedbe, samo ću reći da nisam samo veliki vozač, ja sam prvak!”, rekao je Lorenzo.

Jorge je također opovrgnuo glasine o mogućem umirovljenju iz MotoGP-a.

“Nastavit ću još barem sljedeće dvije godine, neću se povući. I to će biti s dobrim motociklom. To je jedino što sada mogu reći.”

“Valjda ću u Montmelu [Barcelona, sredina lipnja] imati više informacija”, zaključuje Lorenzo.