S ulaskom u Novu godinu, Jorge Lorenzo je napokon dobio priliku progovoriti o novom motociklu i momčadi – Repsol Hondi.

S 11 sezona MotoGP iskustva, pet osvojenih prvenstava i 282 odvezene utrke, Jorge Lorenzo prelaskom u Hondu započinje novo poglavlje bogate karijere.

Ugovorna klauzula mu je do početka 2019. branila osvrt i dojmove o Hondi nakon postsezonskog testa u Valenciji, ali sada as iz Mallorce može bez straha od tužbe dati komentar.

“Repsol Honda je jedna od najuspješnijih MotoGP momčadi u povijesti. Imaju najviše titula i pobjeda, a kad bi ih morao uspoređivati s nogometni klubom, bili bi Barca ili Real Madrid”, započeo je Lorenzo.

“Sviđaju mi se nove boje i oduvijek sam volio bijelu, crvenu i crnu, a sad imam dodanu i narančastu. To su boje uspjeha i mnogih pobjeda u proteklih 25 godina. Ponosan sam što sam dio ove obitelji i dat ću sve od sebe da doprinesem jačanju tima”, nastavlja.

“Prošle sam godine vozio u potpunosti drugačiji motocikl, bio je jako velik i visok. Možda čak i previsok za mene. Honda mi više odgovara dimenzijama. Kompaktnija je, manja i niža, što znači da ću se moći bolje naginjati”, iznosi prve dojmove.

Novi motocikl je Jorgeu pružio više pouzdanja na ulasku u zavoje i mogao je tijelom biti bliže podlozi. To mu je dodatno povećalo samopouzdanje i dalo mu pozitivan dojam jer je vidio mnogo potencijala.

“Mislim da je moj izraz pričao sam za sebe. Bio sam vrlo uzbuđen, a osjećaj je bio nov, ugodan i zabavan. Ako je prvi osjećaj vozača s motociklom dobar, možete to odmah vidjeti po izrazima na licu”, objašnjava.

Repsol Honda tim je uzeo sve zabilješke koje im je Lorenzo natuknuo i nakon samo nekoliko dana ih primjenili na motocikl. “Imali smo rezervoar za gorivo skoro sto posto prema mojoj želji”, govori.

Dolazak na Marquezov teren

Jorge je već spomenuo kako mu prelazak u Hondu predstavlja jedan od najvećih izazova u karijeri jer dolazi na teren kojim vlada Marc Marquez već niz godina. Supertalentirani Španjolac je izdominirao prošlu sezonu, ali sada uz sebe ima i kompetitivnog vozača koji će zasigurno potražiti svojih 5 minuta.

“Svi vozači imaju jake i slabe strane, Marc također. Ja ću se potruditi i proučiti njegove jake strane, a on će zasigurno i moje. Znam da ćemo se pritiskati do granice. Želim ga pobijediti, kao što i on želi pobijediti mene, a to će uvijek dati priliku timu da napreduje i tehnički poboljšava motocikl”.

Marc Marquez i Jorge Lorenzo su zasigurno Hondin dream team te će nas prisjetiti slavnih dana Micka Doohana i Alexa Crivillea te Valentina Rossija i Nickya Haydena.

Predstavljanje Repsol Honde se očekuje 23. siječnja u Madridu, a kako situacija zasad izgleda, pršte optimizmom i raduju se ulasku u novu sezonu!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.