Trostruki MotoGP prvak Jorge Lorenzo priznaje da je bio jako blizu povlačenja iz sporta nakon teških godinu i pol na Ducatiju.

Lorenzo je potpisao ugovor na dvije sezone s Ducatijem, ali se talijanski motocikl pokazao jako zahtjevnim za vožnju i brza prilagodba je bila nemoguća.

Teški start sezone 2018 je kumovao pri Lorenzovom donošenju odluke koja je bila sve, samo ne pomno planirana.

Lorenzo se povezivao sa Suzukijem, ali je japanska momčad odabrala talentiranog i povoljnijeg novaka Joana Mira. Lorenzo se potom povezivao s novom Yamahinom satelitskom momčadi Petronas SIC, ali je potom priredio pravi šok potpisom za Repsol Hondu.

Taman kad su se stvari posložile i kad je Ducati dopremio novu izvedbu rezervoara, Lorenzo je proradio u punom sjaju i pobijedio u Mugellu. Jaku je formu nastavio i opravdao status vrhunskog vozača kojem stvari jednostavno nisu legle u pravo vrijeme.

“Ovo je bilo ludo vrijeme za mene. Mislim da sam čak upao u malu depresiju. Sad kad sagledam na stvari i kad mi je povlačenje bilo jedno od opcija, možete misliti kako mi je bilo u glavi”, kazao je Lorenzo za BT Sport.

“Obično kad zamišljam odlazak u mirovinu, osjećam se sretno i rasterećeno jer nema više tolikog pritiska i straha od ozljede. Moram priznati, nisam se nadao da ću prilikom mogućeg odlaska u mirovinu upasti u depresiju. Tako je bilo, bio sam jako blizu umirovljenja”, objašnjava Španjolac.

“Istina je da sam imao mogućnost za priključiti se Yamahinom satelitskom timu, ali takva opcija mi nije odgovarala, niti sam je želio”.

Lorenzo se za vrijeme teške kampanje u Ducatiju osjećao spremnim za pobjede, ali je prolazio kroz mentalno težak period jer je osjećao da Ducati više ne vjeruje u njega. Morila ga je i jaka forma kolege Doviziosa koji se redovito borio za vrh, dok su njegovi rezultati bili jako slabi.

“Bilo je nemoguće. U motorsportu se kaže da je posljednja utrka najbitnija i da te cijene po njoj, a moja zadnja utrka pred ugovor s Hondom je bila katastrofalna”, prisjeća se Spartanac.

“Radio sam i trenirao više nego ikad, a rezultata nije bilo na vidiku. Svo to vrijeme sam znao da sam jako blizu dobrom rezultatu i da će pobjeda kad-tad doći, ali ne i drugi jer sam bio u Ducatiju gotovo sezonu i pol bez pobjede”.

“Ne znam što se točno događalo, ali često bih vodio pet, sedam, pa čak i 10 krugova, a onda bi nešto izostalo i počeli bi problemi. Prije pobjede u Mugellu u Ducatiju nitko nije vjerovao u Jorge Lorenza”, zaključio je.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.